Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Κώστα Λύρου με τον Πρέσβη της Πολωνίας

- Advertisement -spot_img

Με τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα Artur Lompart, ο οποίος συνοδεύονταν από τον πρώτο Γραμματέα της Πρεσβείας Hubert Swietek συναντήθηκε ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στον πολιτιστικό, εμπορικό και τον τουριστικό τομέα καθώς και η συμμετοχή της Πρεσβείας της Πολωνίας στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους φετινούς εορτασμούς για την επέτειο της «Εξόδου».

Παράλληλα συζητήθηκε το ενδεχόμενο αδελφοποίησης του Μεσολογγίου με μία εκ των πόλεων καταγωγής των Πολωνών Φιλελλήνων που έπεσαν κατά τη διάρκεια της «Εξόδου» στο Μεσολόγγι.

Ειδικότερα στον ηρωικό αγώνα για το Μεσολόγγι έχασαν τη ζωή τους πάνω από δέκα Πολωνοί, μεταξύ αυτών: ο Γιαν Νεπομούτσεν Ντζιερζάφσκι, βετεράνος των Ναπολεοντείων Πολέμων, διοριζόμενος ως στρατηγός του ελληνικού στρατού το 1826, ο Γκραμπόφσκι (με άγνωστο το μικρό όνομα), πρώην ταγματάρχης του ρωσικού στρατού, και ο Μίχαλ Τοροσακόφσκι, ο οποίος πνίγηκε κατά τη διάρκεια των μαχών.

Η εν λόγω πρόταση του Κώστα Λύρου αντιμετωπίστηκε θετικά από τους δύο άνδρες πετυχαίνοντας η νυν δημοτική αρχή να ανοίξει το δρόμο, ώστε η επόμενη να λάβει τις σχετικές αποφάσεις για την υλοποίηση της.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Κώστα Λύρος ευχαρίστησε για την ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση τονίζοντας ότι κάθε επίσκεψη φιλελλήνων είναι χαρά για τον ίδιο όπως και για κάθε Μεσολογγίτη και σε δήλωσή του ανέφερε σχετικά «Ο τόπος διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που δύναται να τον καταστήσουν ελκυστικό σε ξένους επενδυτές που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και το εμπόριο.

Συνεργασίες με τις διπλωματικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Δήμου και την γνωστοποίηση των χαρακτηριστικών αυτών στις κυβερνήσεις και τις εταιρίες τους με πολλαπλά πιθανά οφέλη για τον τόπο».

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ