Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Σπύρος Σκιαδαρέσης: «Η περιφερειακή Αρχή οφείλει να παραδώσει άμεσα τη γέφυρα Ευήνου στην κυκλοφορία»

- Advertisement -spot_img

Δήλωση αναφορικά με την καθυστέρηση παράδοσης του έργου κατασκευής της γέφυρας στον Εύηνο, έκανε ο Σπύρος Σκιαδαρέσης, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Επιτέλους, μετά από περίπου δυόμιση χρόνια αναμένεται να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων των παρευήνιων κοινοτήτων και των διερχόμενων οδηγών, καθώς ολοκληρώθηκε η γέφυρα στον Εύηνο, στο ύψος του Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας, επανασυνδέοντας την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου- Ιωαννίνων.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το έργο είναι έτοιμο και όπως είχε δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, η γέφυρα θα εγκαινιαζόταν τη Μεγάλη Εβδομάδα, μέχρι σήμερα «άκρα του τάφου σιωπή…».

«Ένοχη»… σιωπή, με δεδομένο ότι η καθυστέρηση παράδοσης του έργου σε βάρος των τοπικών κοινωνιών, «γεννά» ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις, όπως: Μήπως η καθυστέρηση παράδοσης του έργου υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα εγκαίνια θα λάβουν τον χαρακτήρα επικοινωνιακής φιέστας του κόμματος της περιφερειακής Αρχής εν όψει των Ευρωεκλογών; Ή μήπως η καθυστέρηση είναι εσκεμμένη δίνοντας «χρόνο» στην περιφερειακή Αρχή για να καταλαγιάσει ο θόρυβος και οι αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με τον νέο δικαστικό χάρτη και τις αλλαγές στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου;

Όποιες κι αν είναι οι απαντήσεις στα δύο καίρια αυτά ερωτήματα, η περιφερειακή Αρχή οφείλει να παραδώσει άμεσα τη γέφυρα στην κυκλοφορία και να πάψει να δημιουργεί «τεχνητές» δικαιολογίες καθυστέρησης, σε βάρος των πολιτών, οι οποίοι από τις 12 Δεκεμβρίου του 2021, οπότε και κατέρρευσαν οι γέφυρες του Ευήνου ζουν τον δικό τους γολγοθά, διανύοντας καθημερινά δεκάδες επιπλέον χιλιόμετρα, μέσω της Ιονίας οδού.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ