Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Εκλογές ΤΕΕ – Που θα στηθούν κάλπες την Κυριακή (19/05) σε Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Ιόνια νησιά

- Advertisement -spot_img

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών Μελών των οργάνων του ΤΕΕ θα διεξαχθούν σε όλη τη χώρα την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.

Στις εκλογές του ΤΕΕ συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου 120.000 διπλωματούχοι μηχανικοί περίπου, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί τον μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία.

Στα εκλογικά τμήματα που θα υπάρχουν ψηφοφόροι και μετά τις 7 το βράδυ, η εκλογή θα παρατείνεται με απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής.

Τα Μέλη του ΤΕΕ, ανεξάρτητα από τη διεύθυνση της μόνιμης διαμονής τους, μπορούν να ψηφίσουν στις παρακάτω περιοχές των Περιφερειακών Τμημάτων του Τ.Ε.Ε. ή άλλες πόλεις που θα βρίσκονται την ημέρα των εκλογών

Τα Μέλη που βρίσκονται στην περιοχή του Περιφερειακού Τμήματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας ψηφίζουν σε 3 εκλογικά τμήματα, που ορίσθηκαν με την υπ’ αριθ. Α53/Σ7/2024 (ΑΔΑ: ΨΦ2Ρ46Ψ842-91Ν) απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. και θα εγκατασταθούν όπως παρακάτω:

στο ΑΓΡΙΝΙΟ σε 2 εκλογικά τμήματα που θα εγκατασταθούν στην Έδρα του Περιφερειακού Τμήματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ (Πάνου Σούλου 11, 1ος όροφος, ΑΓΡΙΝΙΟ), όπως παρακάτω: 1o ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΑΡΩΝ μέχρι και ΜΑΡΓΑΡΗΣ και όσων το επώνυμο γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες

2o ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗΣ μέχρι και ΩΤΤΑ

στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ σε 1 εκλογικό τμήμα που θα εγκατασταθεί στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας, ισόγειο (Κύπρου 30, ισόγειο, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ).

Όλα τα Μέλη που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ψηφίζουν σε ένα από τα δύο ως άνω εκλογικά τμήματα, δηλαδή είτε στο Αγρίνιο είτε στο Μεσολόγγι.

Τα Μέλη που βρίσκονται στην περιοχή του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδας ψηφίζουν:

στην ΠΑΤΡΑ σε 6 εκλογικά τμήματα, που θα εγκατασταθούν στο 2ο Γυμνάσιο Πάτρας (Τριών Ναυάρχων & Μαιζώνος 156, ΠΑΤΡΑ).

Τα τμήματα αυτά, στα οποία οι ψηφοφόροι κατανέμονται και ψηφίζουν κατά την αλφαβητική σειρά των επωνύμων τους, είναι τα ακόλουθα:

1ο ΑΧΑΪΑΣ
ΑΑΡΩΝ μέχρι και ΓΟΥΡΝΗΣ και όσων το επώνυμο γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες

2ο ΑΧΑΪΑΣ ΓΟΥΡΝΙΑΝΑΚΗΣ μέχρι και ΚΑΣΙΜΕΡΗΣ

3ο ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΣΙΜΗ μέχρι και ΜΑΡΓΑΡΗΣ

4ο ΑΧΑΪΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗΣ μέχρι και ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

5ο ΑΧΑΪΑΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗ μέχρι και ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

6ο ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΑΜΟΣ μέχρι και ΩΤΤΑ

στη ΖΑΚΥΝΘΟ σε 1 εκλογικό τμήμα, που θα εγκατασταθεί στο Κτήριο Διοικητηρίου, Αίθουσα Συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Ζακύνθου, 1ος όροφος (Αλέξανδρου Ρώμα 1, Διοικητήριο, ΖΑΚΥΝΘΟΣ)

• στον ΠΥΡΓΟ σε 1 εκλογικό τμήμα, που θα εγκατασταθεί στο Μικρό Συνεδριακό Κέντρο της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Ηλείας (ισόγειο κτηρίου Διοικητηρίου, Μανωλοπούλου 31, ΠΥΡΓΟΣ)

στην ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ σε 1 εκλογικό τμήμα, που θα εγκατασταθεί στο Κτήριο Διοικητηρίου, Αίθουσα Συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Κεφαλληνίας, 1ος όροφος (Πλατεία Βαλλιάνου, Αργοστόλι)

στην ΙΘΑΚΗ, σε 1 εκλογικό τμήμα, που θα εγκατασταθεί στο Κτήριο Επαρχείου, Ισόγειο (Βαθύ, ΙΘΑΚΗ).

Τα Μέλη που βρίσκονται στην περιοχή του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου ψηφίζουν:

στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ σε 3 εκλογικά τμήματα, που θα εγκατασταθούν στην Έδρα του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ (Αραβαντινού 6–8, ΙΩΑΝΝΙΝΑ).

Τα τμήματα αυτά, στα οποία οι ψηφοφόροι κατανέμονται και ψηφίζουν κατά την αλφαβητική σειρά των επωνύμων τους, είναι τα ακόλουθα:

1ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΑΡΩΝ μέχρι και ΚΑΣΙΜΕΡΗΣ και όσων το επώνυμο γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες

2ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΣΙΜΗ μέχρι και ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

3ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗ μέχρι και ΩΤΤΑ

• στην ΑΡΤΑ Σε 1 εκλογικό τμήμα, που θα εγκατασταθεί στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας του ΤΕΕ (Σκουφά 12, ΑΡΤΑ)

στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ σε 1 εκλογικό τμήμα, που θα εγκατασταθεί στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας του ΤΕΕ (Γρ. Λαμπράκη 3, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ).

στη ΛΕΥΚΑΔΑ σε 1 εκλογικό τμήμα, που θα εγκατασταθεί στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λευκάδας του ΤΕΕ (Λευκάτα 6, ΛΕΥΚΑΔΑ).

στην ΠΡΕΒΕΖΑ σε 1 εκλογικό τμήμα, που θα εγκατασταθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη “Γ. ΜΟΡΑΛΗ” (Λ. ΒΥΡΩΝΑ & ΠΑΛΚΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ).

Τα Μέλη που βρίσκονται στην περιοχή του Περιφερειακού Τμήματος Νομού Κέρκυρας ψηφίζουν:

στην ΚΕΡΚΥΡΑ σε ένα εκλογικό τμήμα, που θα εγκατασταθεί στην Έδρα του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ (Λεωφ. Αλεξάνδρας 13, 4ος όροφος, ΚΕΡΚΥΡΑ).

Αδικαιολόγητη παράλειψη της ασκήσεως του εκλογικού δικαιώματος που είναι και υποχρέωση, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Οι προσερχόμενοι στα εκλογικά τμήματα, για να ψηφίσουν, πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα ή το Δελτίο Μέλους του ΤΕΕ ή το Διαβατήριο ή την Άδεια Οδήγησης.

Μέλη που δεν είναι εγγεγραμμένα στον εκλογικό κατάλογο της περιοχής που προσέρχονται να ψηφίσουν ή νέα Μέλη που γράφτηκαν πρόσφατα και για το λόγο αυτό, δεν συμπεριλαμβάνονται στο Μητρώο Μελών, ψηφίζουν βάσει του Δελτίου Μέλους του ΤΕΕ και σε περίπτωση που δεν διαθέτουν Δελτίο Μέλους του ΤΕΕ ψηφίζουν (αφού διαπιστωθεί η ταυτότητά τους) και μόνον εφόσον βεβαιωθεί η ιδιότητά τους από το Τμήμα Μητρώου Μελών του ΤΕΕ.

Τα Μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών θα ψηφίσουν στο εκλογικό τμήμα, στο οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ