Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ξεκίνησε η λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας (φωτο)

- Advertisement -spot_img

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοινώνει ότι σήμερα 12 Απριλίου 2022 ξεκίνησε η λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου 1,5 Tesla της εταιρίας General Electric με σκοπό πολύ σύντομα να εκτελούνται οι εξετάσεις για το σύνολο των εσωτερικών ασθενών που τις έχουν ανάγκη.

Επιθυμία του Νοσοκομείου μας είναι, μετά την παρέλευση διαστήματος επαν-εκπαίδευσης των ιατρών Ακτινολόγων των Νοσηλευτικών Μονάδων Αγρινίου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ο Μαγνητικός Τομογράφος να είναι διαθέσιμος 24 ώρες την ημέρα για τις ανάγκες των ασθενών (εσωτερικών και εξωτερικών) όλου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα συλλόγων ασθενών, φορέων και πολιτών του Νομού όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η Ακτινολόγος Δρ. Ρηγοπούλου Ασπασία από την Πάτρα, κατόπιν επιθυμίας του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ιωάννη Καρβέλη, θα επισκέπτεται τακτικά το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, προκειμένου να παρέχει την κατάλληλη καθοδήγηση στην πράξη στους Ιατρούς και Τεχνολόγους του τμήματος, ώστε πολύ σύντομα η λειτουργία του να είναι πλήρης.

Οι στόχοι μας ποτέ δεν σταματούν, κατά συνέπεια σπεύδουμε σήμερα να θέσουμε τον επόμενο, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των 2 Νοσηλευτικών Μονάδων Αγρινίου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Έτσι οι ιατροί των 2 μονάδων θα μπορούν να βλέπουν το σύνολο των λήψεων ακτινογραφιών, αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών, προκειμένου οι ασθενείς να μη μεταφέρονται πλέον με ασθενοφόρα ή ιδιωτικά οχήματα μεταξύ των 2 νοσηλευτικών μονάδων. Μέσω μάλιστα της ηλεκτρονικής διασύνδεσης, θα μπορούν να βλέπουν τις ίδιες λήψεις ιατροί σε άλλες πόλεις της Ελλάδος ή του εξωτερικού.

Το Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας έχει ως στόχο του να υλοποιήσει φέτος σειρά καινοτομιών με τον πολίτη στο επίκεντρο, η δε άριστη εξυπηρέτησή του να είναι η μεγαλύτερή μας αποστολή.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ