Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Βραβείο «Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ευαισθητοποίησης» για τον Δήμο Ιωαννιτών

- Advertisement -spot_img

Με το βραβείο «Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ευαισθητοποίησης» τιμήθηκε ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της Διεθνής Έκθεσης Τεχνολογιών Περιβάλλοντος «VERDE.TEC», που πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Μαρτίου 2022 στον εκθεσιακό χώρο του MEC Παιανίας.

Η διάκριση αφορά το «Πρότυπο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων», που σχεδίασε το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, με το μέλος του Δήμο Ιωαννιτών.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και εκπαιδευτικές μονάδες της πόλης των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την προστασία του τοπικού οικοσυστήματος, ώστε σταδιακά όλοι οι πολίτες να αναπτύξουν νέες στάσεις, αξίες, απόψεις και συμπεριφορές, που θα συμβάλλουν στην προστασία και διατήρηση της Προστατευόμενης Περιοχής.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 46 σχολικές μονάδες, Προγράμματα Erasmus Πανεπιστημίων του εξωτερικού και το Τμήμα Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Τσεχίας.

Το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας Περιβάλλοντος και Λίμνης Ιωαννίνων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες Βασίλης Βλέτσας, ο οποίος πραγματοποίησε και την παρουσίαση του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ