Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Το κτήριο φάντασμα που δεν λειτούργησε ποτέ ως Μονή, αλλά ονομάστηκε “Το Μοναστήρι του Ασκητή ” (video)

- Advertisement -spot_img

Ένα κτηριακό συγκρότημα, φάντασμα, που εδώ και δεκαετίες παραμένει άδειο.

Η ιστορία του ξεκινάει το 1887 όταν ένας εργάτης από χωριό της Μεγαλόπολης, ονόματι Αθανάσιος Στράγκας, εγκαταστάθηκε για δουλειές στην περιοχή των Γαργαλιάνων.

Μετά από κάποιο διάστημα αποφάσισε να ασκητέψει και βρήκε στον απέναντι λόφο των Γαργαλιάνων ένα σπήλαιο και εγκαταστάθηκε. Από τα παιδιά που είχε πριν ασκητέψει ,ένας εγγονός του ο Θεόκλητος Στράγκας χειροτονήθηκε Αρχιμανδρίτης.

Το 1936 ο ασκητής κάπου κοντά στο σπήλαιο χτύπησε σοβαρά και λίγους μήνες μετά απεβίωσε και θάφτηκε δίπλα στην σκήτη,το έτος 1936. Τα επόμενα χρόνια η σκήτη ερήμωση,έως το έτος 1968 όπου και ο εγγονός του ασκητή που προείπαμε, Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος ξεκίνησε με την συνδρομή και συμβολή κόσμου και νομαρχίας, πλήρη ανοικοδόμηση σε βάθος δεκαετίας με μικρές παρεμβάσεις έως το 1988.

Δικαστικές διαμάχες για αυθαιρεσίες, αιτήσεις για ίδρυση Ησυχαστηρίου, Ιερό Προσκύνημα, Ασκητηρίου, οι οποίες και απορρίφθηκαν από την Ιερά Σύνοδο. Τελική κατάληξη πριν αποβιώσει ο Αρχιμανδρίτης ήταν να προταθεί για καθαίρεση, λόγω συμμετοχής του σε μια σχισματική ομάδα.

Από το 2008 το συγκρότημα αυτό έχει περιέλθει στην κατοχή της οικογένειας Κωνσταντακοπούλου,ιδιοκτήτες του πολυτελούς ξενοδοχείου Costa Navarino στην Πύλο.

Λεπτομέρειες όλης αυτής της ιστορίας θα βρείτε στο site : eleftheria online.gr

Επιμέλεια βίντεο: Κωσταρέλλος Βασίλης

Facebook page: KDrone Hellas

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ