Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Την προεδρία της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας θα διεκδικήσει ο Παναγιώτης Τάγκαλος

- Advertisement -spot_img

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Τάγκαλος.

Με πορεία άνω των 35 ετών στο χώρο του ποδοσφαίρου, ως ιδιοκτήτης, προπονητής και γυμναστής των Ελπίδων Αγρινίου, υπογραμμίζει ότι η πρωτοβουλία του αυτή απορρέει από τη διαπίστωση ότι το τοπικό ποδόσφαιρο οδηγείται συνεχώς σε πλήρη απαξίωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Συμμετέχοντας ενεργά στο ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας για περισσότερα από 35 χρόνια, αρχικά ως ποδοσφαιριστής, στη συνέχεια με την ιδιότητα του προπονητή – γυμναστή και επί σειρά ετών διευθύνοντας την Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΕΛΠΙΔΕΣ Αγρινίου, διαπιστώνω ότι νομοτελειακά οδηγούμαστε στην πλήρη απαξίωσή του. Σε τέτοιο βαθμό που η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη.

Τούτη την ύστατη ώρα οφείλουμε όλοι όσοι αγαπάμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να αναλάβουμε δράση, ώστε να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Όλοι. Παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι. Τοπική αυτοδιοίκηση και άλλοι φορείς. Δεν θα υπάρξει επόμενη ευκαιρία. Μόνο τώρα!

Η απερχόμενη διοίκηση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει το καράβι και το αφήνει να πέσει στα βράχια. Αντί να σκύψει στα πραγματικά προβλήματα, περιορίζει τα ενδιαφέροντά της σε ανούσιες δημόσιες σχέσεις εκτός Αιτωλοακαρνανίας. Εύλογα οι παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων αναρωτιούνται αν υπάρχει διοίκηση στην Ένωση ή όχι.

Η σκληρή πραγματικότητα αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει! Τα στοιχεία είναι τραγικά… Στον μεγαλύτερο νομό της χώρας, στα τρία πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΣ συμμετέχουν μόλις 39 σωματεία και μάλιστα για αρκετά απ’ αυτά η συμμετοχή είναι τυπική. Ποτέ δεν υπήρξε τόσο μεγάλη συρρίκνωση στα 55 χρόνια λειτουργίας της. Και αριθμητική και ποιοτική.

Για το σημαντικότερο κύτταρο του ποδοσφαίρου μας, τα τμήματα υποδομής των Σωματείων, ακόμα και η λέξη μαρασμός είναι ανίκανη να αποτυπώσει την κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι ότι ούτε και φέτος διοργανώσαμε πρωταθλήματα Κ12 και Κ10. Γεγονός που δείχνει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο αν δεν αλλάξουμε ρότα σήμερα.

Η μεγαλύτερη ΕΠΣ της περιφέρειας, με τεράστια παράδοση στη διαιτησία, τα τελευταία χρόνια έχει την ελάχιστη εκπροσώπηση στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ούτε αυτό ανησυχεί κανέναν.

Καμία πρωτοβουλία για επιμόρφωση, κανένα ενδιαφέρον έστω και για στοιχειώδη ενημέρωση των εμπλεκόμενων. Καμία ενέργεια που να δείχνει ότι έχει επίγνωση της κατάστασης. Απλή διαχείριση, χωρίς κανένα πλάνο.

Η απερχόμενη διοίκηση δεν μπόρεσε (ή μάλλον δεν θέλησε) να υλοποιήσει μια από την κορυφαίες προεκλογικές εξαγγελίες της, την αλλαγή του αναχρονιστικού και αντιδημοκρατικού καταστατικού, με αποτέλεσμα όλη η δομή και λειτουργία να παραπέμπει σε εποχές αλήστου μνήμης.

Ακόμα και η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, η εκλογή διοίκησης, έκανε τους εκπροσώπους των Σωματείων να νιώσουν ντροπή με τα όσα συνέβησαν.

Σε όλα αυτά, οι άνθρωποι που αγαπάνε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με όποια ιδιότητα και αν το υπηρετούν, δεν μπορούν να παραμείνουν απαθείς. Έχουν ένα και μοναδικό χρέος: Να μπουν μπροστά, να αναλάβουν δράση. Να αλλάξουν τη σελίδα!

Ένας ισχυρός και πολύ ενεργός πυρήνας, έχει ήδη δημιουργηθεί, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη δυναμική διεκδίκηση της διοίκησης της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας στις εκλογές που θα γίνουν. Να πάρουν το τιμόνι άνθρωποι που θα προσφέρουν στο ποδόσφαιρο και δεν έχουν ανάγκη να τους προσφέρει εκείνο.

Αποτελεί τιμή για εμένα ότι άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία και δεδομένη ανιδιοτελή προσφορά στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο, με επέλεξαν να ηγηθώ της προσπάθειας και να γνωστοποιήσω την κοινή επιθυμία για δράση. Πρόκειται για μια δυναμική κίνηση που προετοιμάζεται να αλλάξει την κατάσταση και να ξαναδώσει στο ποδόσφαιρό μας ελπίδα. Στις συναντήσεις μας με τα Σωματεία και με όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, θα μεταφέρουμε τις προτάσεις μας και θα ακούσουμε τις δικές τους. Να συνθέσουμε απόψεις, να καταθέσουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα είναι δεσμευτικό για τη θητεία μας. Για να ξαναζωντανέψουμε όλοι μαζί αυτό που αγαπάμε».

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ