Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Τελετή Αναγόρευσης του Γιάννη Α. Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σε Επίτιμο Διδάκτορα

- Advertisement -spot_img

 

Τελετή Αναγόρευσης του Γιάννη Α. Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σε Επίτιμο Διδάκτορα

O κ. Γιάννης Α. Στουρνάρας, Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος, θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:00  στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ. Αθανάσιος Ταγκαλάκης, ενώ θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Ιωάννη Α. Βενέτη και η περιένδυσή του από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Χρήστο Μπούρα.

Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του τιμώμενου με τίτλο: «Προκλήσεις για την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή οικονομία». Επισυνάπτεται η πρόσκληση της εκδήλωσης (pdf).


Υπόλοιπες Ενημερώσεις:


Ίδρυμα Ανδρέας Μεντζελόπουλος – Επώνυμες Έδρες

Το Ίδρυμα Ανδρέας Μεντζελόπουλος θα υποστηρίζει οικονομικά κάθε χρόνο μία επώνυμη έδρα. Η κάθε επώνυμη έδρα θα έχει διάρκεια 3 χρόνια και η οικονομική υποστήριξη θα είναι 40.000 Ευρώ ανά έτος. Αυτό σημαίνει ότι το 2023 ξεκινά μία (στο τμήμα Ιατρικής) το 2024 θα έχουμε δύο και το 2025 θα έχουμε 3 επώνυμες έδρες «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου μας έχει ήδη αποδεχτεί το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας. Η ιδέα και η αποδοχή της για Επώνυμες Έδρες προέκυψε κατά την συνάντηση που είχαν ο Συντονιστής της Επιτροπής για τις Υποτροφίες Α. Μεντζελόπουλος Καθ. Β. Αναστασόπουλος, το μέλος της επιτροπής Ομότιμος Καθηγητής Γ. Δάσιος και ο Πρύτανης Χ. Μπούρας, με τους Δωρητές το περασμένο καλοκαίρι. Λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία προκήρυξης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Νέα χρηματοδότηση για το Πανεπιστήμιο Πατρών αναφορικά με τις Υπηρεσίες στέγασης και σίτισης του Ιδρύματος

Μία σημαντική στιγμή για το Πανεπιστήμιο Πατρών στο Υπουργείο Παιδείας, αφού εντάχθηκαν έργα ύψους 4.500.000 ευρώ που αφορούν τη Φοιτητική Εστία Πατρών και περιλαμβάνουν ανακαινίσεις λοιπών δωματίων, WC, δημιουργία υπολογιστικού κέντρου για τους οικότροφους και προμήθεια κομποστοποιητή για το εστιατόριο σεβόμενοι απόλυτα τις αρχές τις αειφορίας. Οι μελέτες και τεύχη δημοπράτησης για τις διακηρύξεις είναι καθ’όλα έτοιμα. Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό κ. Κ. Πιερρακάκη αλλά και στους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Πατρών που προετοίμασαν τους φακέλους υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των Αντιπρυτάνεων κ. Ελένης Αλμπάνη και κ. Βασίλη Βασιλειάδη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονιστεί για μία ακόμη φορά ότι η στέγαση και σίτιση είναι πρώτη προτεραιότητα της Πρυτανικής Αρχής που μεριμνά διαρκώς για την επίλυση ζητημάτων. Με την πολιτική που εφαρμόζεται όλοι οι φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια απέκτησαν ή πρόκειται να αποκτήσουν δωμάτιο στη Φοιτητική Εστία. Επιπλέον, θα υπάρξουν και άδεια δωμάτια με σκοπό να υλοποιηθεί η δυνατότητα της ανακαίνισης. Έτσι, δεν χρειάσθηκε να νοικιασθούν δωμάτια ξενοδοχείων στην Πάτρα με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 720.000 ευρώ σε ετήσια κλίμακα, ποσόν ίσο με το 8% της ετήσιας επιχορήγησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Το επόμενο βήμα της έμπρακτης στήριξης της Πολιτείας  προς το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα είναι η χρηματοδότηση του νέου Φοιτητικού Εστιατορίου στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο.

Διακρίσεις

 • Βράβευση ερευνητικής εργασίας από την Ακαδημία Αθηνών
  Οι συντελεστές της εργασίας: Α. Arvanitoyeorgos, N. P. Souris, M. Statha: Geodesic orbit metrics in a class of homogeneous bundles over quaternionic Stiefel manifolds, Journal of Geometry and Physics, 165 (2021) Article ID 104223, 10p. θα βραβευθούν από την Ακαδημία Αθηνών με βραβείο Α’ τάξεως Θετικών  Επιστημών.
 • Βράβευση μέλους ΔΕΠ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών
  Ο Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, κ. Σταύρος Τσιτσιρίδης, θα βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο: «Σενέκας: Αποκολοκύνθωση. Εισαγωγή – μετάφραση – σχόλια» (Αθήνα 2023)».
 • Βράβευση εργασίας | Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών
  Η εργασία  με τίτλο: «Combining machine learning methods and data augmentation for misaligned journal bearings design», με συγγραφείς το μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Καθηγητή, Νικολακόπουλο Παντελή και τον προπτυχιακό φοιτητή κ. Κωνσταντίνο Αρβανίτη του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών, απέσπασε το  πρώτο βραβείο (Best Paper Award),  ένα από τα τρία μεταξύ  100 εργασιών), στο διεθνές συνέδριο, 4th Computational Methods and Ocean Technology (COTech2023). Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από 30 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2023,στο Πανεπιστήμιο του Stavanger, στην Νορβηγία.
 • Βράβευση ερευνητικής εργασίας | Τμήμα Φυσικοθεραπείας
  Η ερευνητική εργασία, στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής του υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος Φυσικοθεραπείας κ. Νικόλαου Λιβέρη, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο προφορικής παρουσίασης στο πρόσφατο 31ο Ετήσιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας (Αθήνα, 1-3 Δεκεμβρίου 2023). Η εργασία διακρίθηκε μεταξύ 61 προφορικών ανακοινώσεων που προέκυψαν από αξιολόγηση 192 αρχικώς υποβληθεισών εργασιών. Το θέμα της εργασίας: “Μοντελοποίηση του ρίσκου για τραυματισμό στους οπίσθιους μηριαίους ποδοσφαιριστών” με συγγραφείς τους: Λιβέρη Ι. Νικόλαο, Παπαγεωργίου Γιώργο, Τσαρμπού Χάρις, Τσέπη Ηλία, Φουσέκη Α. Κωνσταντίνο, Ξεργιά Α. Σοφία.

 Διαδικτυακή Ημερίδα: ”Μορφολογία και Γραμματισμός στην Eλληνική Γλώσσα”

Tο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης,
διοργανώνουμε επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Μορφολογία και Γραμματισμός στην Ελληνική Γλώσσα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στις 16.00- 19:35. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι ελεύθερη. Το Πρόγραμμα της Ημερίδας καθώς και η φόρμα εγγραφής για την παρακολούθηση της Ημερίδας είναι αναρτημένα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://greekliteracy-morph.gr/

11.12.23 | 1η Δημόσια Εκδήλωση του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00-20:00, στην Αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών (Φιλοποίμενος 24, 3ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημόσια εκδήλωση του προσφάτως ιδρυθέντος «Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών» (ΣΟΚΠΠ). Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση τόσο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, όσο και της Κοινωνίας, για το όραμα και τις προοπτικές του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο έχει ως πρωταρχικούς καταστατικούς στόχους, εκτός από την ποικιλότροπη υποστήριξη των μελών του, τη διατήρηση της «μνήμης» του Πανεπιστημίου Πατρών μέσω των μελών του και τη συμβολή του στη στήριξη και αναμόρφωση του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου. Ιδιαιτέρως, δε, το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών θέτει τις δυνάμεις του στην υπηρεσία του Πανεπιστημίου Πατρών (με σεβασμό πάντα στις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων), αλλά και στην υπηρεσία της ευρύτερης Κοινωνίας, επιδιώκοντας την ποικιλότροπη υποστήριξη τους και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους. Στην εν λόγω εκδήλωση, την οποία θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών  Καθηγητής κ. Χρήστος Μπούρας, προσκεκλημένη ομιλήτρια θα είναι η κ. Στέλλα Πριοβόλου, Ομότιμη Καθηγήτρια και Πρόεδρος του αντιστοίχου Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  με το οποίο υπάρχουν κοινοί στόχοι και συνεργασία για αμοιβαία επωφελείς δράσεις. Ο τίτλος της ομιλίας της κ. Πριοβόλου θα είναι : «Το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του ΕΚΠΑ και το “κοινωνείν αλλήλοις” στην Γ’ Ηλικία μας».

14.12.23 | Safety Project: Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για σκύλους! Δήλωσε συμμετοχή

O Οργανισμός Safety Project και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Πάτρας, παρουσιάζουν για πρώτη φορά το Εξειδικευμένο, Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για σκύλους! Το καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα του Ε.Ε.Σ, διάρκειας τεσσάρων (3-4) ωρών, θα γίνει για πρώτη φορά στην Πάτρα, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 στις 2:30 μ.μ. στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Α’ της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. θα περιλαμβάνουν τέσσερις ενότητες: Εισαγωγή, Η Γλώσσα του Σώματος, Πρώτες Βοήθειες για Σκύλους, Φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών για Σκύλους. Πληροφορίες juniorsclub.gr

ΜΕΤ: Ενημερωτικό Δελτίο Ανα-ΜΕΤ-άδοση

Κυκλοφόρησε το ενημερωτικό Δελτίο Ανα-ΜΕΤ-άδοση, τεύχος Δεκεμβρίου ’23-Ιανουαρίου ’24. Το  δελτίο έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο: http://www.stmuseum.upatras.gr/index.php/el/2020-02-10-13-53-05/enimerotiko-deltio-ana-met-adosi/252-35-2023-2024


Εκδηλώσεις στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρo

 • TEDxPatras 2023
  8-9.12.23
  Περισσότερα: https://tedxpatras.com/
 • Χριστουγεννιάτικη Παράσταση Νηπιαγωγείου Γεώρμα 
  13.12.23
 • Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες – Christmas Stories
  14.12.23
 • 7ο Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας και Χειρουργικής
  Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – ΕΕΦΙΕ
  16-17.12.23

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.confer.upatras.gr/

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ