Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022 – Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια – Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια

- Advertisement -spot_img

Μετά την επιτυχία του 1ου Συνεδρίου Υδατοκαλλιέργειας το 2018, το 2ο Κλαδικό Συνέδριο Υδατοκαλλιέργειας (aquaculture-congress2022.gr) διοργανώνεται από την AMBIO Α.Ε. (ambio.gr) με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (fishfromgreece.com).

Στην εκδήλωση θα εκπροσωπηθεί το σύνολο του κλάδου, ενώ θα παρευρεθούν ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, και υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης. Προβλέπεται επίσης η συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθεί η δυναμική της βιομηχανίας υπό το πρίσμα της νέας ΚΑλΠ, των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για την υδατοκαλλιέργεια, της Πράσινης Συμφωνίας και συναφών πρωτοβουλιών όπως η «Μεσόγειος: μια υποδειγματική θάλασσα έως το 2030», όπου υπογραμμίζεται η ανάγκη για εθνικές και διεθνείς συνεργασίες.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τη μετάβαση σε μια βιώσιμη και ανταγωνιστική υδατοκαλλιέργεια, ικανή να συμβάλει στην κλιματική ουδετερότητα, τη μηδενική ρύπανση, την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, διασφαλίζοντας θρεπτικά και υγιεινά τρόφιμα.

Ταυτόχρονα, θα επισημανθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες, προωθώντας ένα πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών, Μεσογειακών και Αραβικών χωρών.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ