Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Π. Κατσούλης: Λουκέτο στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών «Βάσω Κατράκη»! – Θα το αποδεχθούμε και αυτό;

- Advertisement -spot_img

Δημοσίως καταθέτω ΕΚΛΗΣΗ προς όλους τους πολιτικούς εκπροσώπους του Νομού, της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, τους ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού.

Στο αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διακατέχει όλους μας, για την ανεκτίμητη πολιτιστική – ιστορική κληρονομιά που άφησε η Βάσω Κατράκη στην περιοχή μας και την οποία οφείλουμε να διαφυλάσσουμε και να αναδεικνύουμε ως «κόρη οφθαλμού».

Αν και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου ομοφώνως και εντός των προθεσμιών του ΥΠΕΣ, ζήτησε την κατ’ εξαίρεση λειτουργία του «Κέντρου Χαρακτικών Τεχνών Βάσω Κατράκη» ως αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο, όπως είχε συμβεί και το 2011 στην εφαρμογή του «Καλλικράτη», ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος με απόφαση του στις 29 Νοεμβρίου (Αρ. πρωτ. 103036), δεν έκανε δεκτό το αίτημα.

Αναγνώρισε ορθώς την κατ’ εξαίρεση λειτουργία 8 Νομικών Προσώπων πολιτιστικής – ιστορικής σημασίας – Βέροιας, Δράμας, Καλαβρύτων, Καστοριάς, Κύμης – Αλιβερίου, Λάρισας, Ρόδου – καθώς και 8 Κοινωφελών επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα, αλλά ΟΧΙ ΤΟ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ» στο Αιτωλικό και στο Δήμο Μεσολογγίου.

Αντιλαμβάνεστε πως αν αυτή η απόφαση δεν τροποποιηθεί άμεσα, τότε μπαίνει οριστική ταφόπλακα στο Μουσείο και τα έργα της παγκοσμίου εμβέλειας χαράκτριας θα μεταφερθούν δικαίως από την οικογένεια Κατράκη σε άλλο χώρο εκτός της γενέτειρας της.

Κυρίες και Κύριοι εκπρόσωποι, ανεξαρτήτου κομματικής τοποθέτησης.

Όντως αυτά τα 12 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου, δεν καταφέραμε ως Δήμος Μεσολογγίου να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν φροντίσαμε η μοναδικότητα της οικουμενικής πολιτιστικής παρακαταθήκης της Βάσως Κατράκη να διαφυλαχθεί – αναδειχθεί. Δεν καταστήσαμε το Μουσείο παραγωγό πολιτισμού.

Όμως απάντηση στην ανεπάρκεια μας δεν είναι το κλείσιμο, αλλά η κοινή προσπάθεια αυτοδιοίκησης και πολιτείας για την ανόρθωση του.

Γι’ αυτό ΤΩΡΑ, με μια ΦΩΝΗ,

Να απαιτήσουμε να τροποποιηθεί η λανθασμένη απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών.

Είναι ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!

Με εκτίμηση και θλίψη

Παναγιώτης Κατσούλης

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ