Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Μίλτος Ζαμπάρας: Προχειρότητα στα έργα κατασκευής του δρόμου στην Τουρλίδα Μεσολογγίου

- Advertisement -spot_img

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας, με αφορμή τα έργα για την κατασκευή δρόμου στη Τουρλίδα Αιτωλοακαρνανίας.

Στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα έργα στην περιοχή αναφέρθηκε ο βουλευτής και στις τρεις γέφυρες που υπάρχουν μεταξύ Θεοξένια και Τουρλίδας. Οι πληροφορίες μέχρι τώρα ήταν ότι οι δύο γέφυρες λόγω επικινδυνότητας θα κατεδαφιστούν και θα κατασκευαστούν εκ νέου. Εν τέλει το έργο της ανακατασκευής των γεφυρών δεν εντάχθηκε σε αυτό το έργο αλλά στο έργο που αφορά την ανάπλαση της λιμνοθάλασσας.

Τελικά μέσα από τα σχέδια των κατασκευών αποκαλύφθηκε ότι δεν θα ανακατασκευαστούν οι δύο γέφυρες πάρα μόνο η μία και θα κατασκευαστεί και μια καινούργια γέφυρα για να διευκολυνθεί η ανανέωση των υδάτων της λιμνοθάλασσάς της Κλείσοβας.

Προκύπτουν όμως κάποια προβλήματα λόγω του νέου σχεδιασμού. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει για να δημιουργηθεί η καινούργια γέφυρα να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στις καλωδιώσεις και στους αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι για να μπορέσουν να περάσουν τα μηχανήματα για να κατασκευαστεί αυτή η καινούργια γέφυρα θα πρέπει να περάσουν από την παλιά γέφυρα η οποία έχει προβλήματα στατικότητας. Άρα θα πρέπει να ανακατασκευασθεί πρώτα η γέφυρα που βρίσκεται στην τρίτη καμάρα για να μπορέσουν να κατασκευαστούν και οι επόμενες γέφυρες, κάτι τέτοιο όμως δεν υπάρχει στον σχεδιασμό και δεν έχει δημοπρατηθεί.

Σε συνέχεια των ανωτέρω ο Μίλτος Ζαμπάρας ερωτά τον Υπουργό εάν θα προχωρήσει άμεσα στον αναγκαίο ανασχεδιασμό και στη σωστή δημοπράτηση των γεφυρών και του δρόμου στην περιοχή της Τουρλίδας Αιτωλοακαρνανίας

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ