Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Μίλτος Ζαμπάρας : Μηδενική ανοχή στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ

- Advertisement -spot_img

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ) είχε ο βουλευτής και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μίλτος Ζαμπάρας με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου και με συμμετοχή της Τομεάρχη Εσωτερικών Γ. Πούλου και του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξη και Τροφίμων Β. Κόκκαλη.

Στην συνάντηση αναπτύχθηκε η στρατηγική της κυβέρνησης για απαξίωση και τελικά ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Όταν ξεκίνησε το σχέδιο τους με την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής για την διαχείριση του Νερού, καταγγείλαμε ότι αυτό είναι αρχή για ιδιωτικοποίηση, αφού δεν υφίσταται λόγος δημιουργίας ανεξάρτητης αρχής για μια δημόσια υπηρεσία, μας διαβεβαίωναν ότι το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας και τώρα μέσω της συνένωσης των ΔΕΥΑ σε περιφερειακό επίπεδο, τις οδηγεί στην απώλεια των διοικήσεων τους και την είσοδο ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ. Είναι φανερό ότι με αυτό τον τρόπο θα κινδυνεύσει η πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο αγαθό του νερού.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ξεκάθαρα υπερ του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΥΑ και θα συμπράξει με κάθε τρόπο με τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τους δήμους για να μην γίνουν πράξη οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ