Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Κώστας Σκρέκας: Θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής

- Advertisement -spot_img

Για τις υψηλές τιμές στην ενέργεια αναφέρθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το 50% του ρεύματος στην χώρα μας προέρχεται από το φυσικό αέριο. Άρα όσο διατηρείται υψηλά η τιμή του αεριού τόσο θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια», εξήγησε στην συνέχεια ο κ. Σκρέκας.

Αναφορικά με την επιδότηση στους λογαριασμού ρεύματος για το μήνα Απρίλιο, τόνισε πως σχεδόν διπλασιάζεται για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

Για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις δήλωσε μάλιστα είπε πως η επιδότηση θα φτάσει ακόμα και στο τριπλάσιο ποσό: «Από 65 ευρώ διπλασιάζουμε στα 130 την επιδότηση, αλλά δίνουμε επιπλέον 100 ευρώ, δηλαδή η επιδότηση πάει στα 230, άρα σχεδον τριπλασιάζεται για αυτές τις επιχειρήσεις».

Παράλληλα ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε πως με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, και αναδρομικά το ίδιο θα ισχύσει για τον Ιανουάριο και Μάρτιο.

Τέλος αναφέρθηκε στον ρόλο την Ευρωπαϊκή Ένωσης για να υπάρξει μείωση στο ράλι των τιμών Ενέργειας: «Η Ευρώπη να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου και να δώσει μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα», ενώ επεσήμανε πως το κράτος θα συνεχίσει να επιδοτεί όσο διαρκεί η κρίση.

 

Πηγή: newsit.gr

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ