Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις» : Μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς στους μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας

- Advertisement -spot_img

Από την Τετάρτη 30 Μαρτίου ως και την Παρασκευή 1η Απριλίου, μετά από τη διακοπή του λόγω της υγειονομικής κρίσης, ξαναπραγματοποιήθηκε σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μοτοσυκλετώντας… χαίρομαι» του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις», το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της συμπεριφοράς όλων στο δρόμο, την πρόληψη των ατυχημάτων και την ασφαλή και ευχάριστη κυκλοφορία. 

Ως το 2020, δι᾽ ευχών του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Κοσμά και με πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας το, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, πρόγραμμα είχε ήδη παρουσιαστεί σε δεκάδες σχολεία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης της Περιφερειακής Ενότητας, με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων μαθητών.

Αυτή τη φορά, έξι σχολεία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και του Αγρινίου φιλοξένησαν τους εισηγητές – μέλη του Ινστιτούτου «Μοτοθέσις» Γιάννη Ντουλμπέρη, Έφορο Δυτικής Ελλάδας, Γιώργο Ντίνια, Πρόεδρο της Μοτολέσχης Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Γεράσιμο Ρεπάσο, Επιστημονικώς Υπεύθυνο του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως. Τα σχολεία αυτά ήταν το Εσπερινό Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο -στο χώρο του 2ου Γυμνασίου, το 2ο Λύκειο και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και το Λύκειο Παναιτωλίου.

Η τριήμερη αυτή δράση, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες και πολλοί εκπαιδευτικοί και σε κάποιες παρουσιάσεις παρέστησαν ο Διευθυντής Β᾽ βάθμιας Εκπαίδευσης Θανάσης Σαρδέλης, ο Πρόεδρος Κώστας Κατσαρός και ο Γραμματέας Κώστας Κούστας της Α᾽ ΕΛΜΕ, ο Γραμματέας της Β᾽ ΕΛΜΕ Γιώργος Κατσίφας, μέλη των ΔΣ και απλά μέλη και των δύο λεσχών, ήταν συνδιοργάνωση του Γραφεῖου Κοινωνικῆς Διακονίας της Ἱερᾶς Μητροπόλεως Αἰτωλίας και Ἀκαρνανίας με την Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου και είχε την υποστήριξη της Α’ και της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και του Δήμου Αγρινίου.

Ευχαριστούμε όλους όσοι φιλοξένησαν, συνεργάστηκαν και υποστήριξαν και ιδιαιτέρως τις Διευθύνσεις των σχολείων που μας προσκάλεσαν για την επανέναρξη του Προγράμματος, το οποίο θα συνεχιστεί πλέον σε όσα σχολεία το επιθυμούν, αφού το Ινστιτούτο “ Μοτοθέσις” διαθέτει πλέον στην Αιτωλοακαρνανία δυο εκπαιδευτές – μέλη του.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ