Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Γιώργος Βαρεμένος: Το κοινωνικό βάραθρο διευρύνεται

- Advertisement -spot_img

«Η έκρηξη στις τιμές ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική κατάρρευση», είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Γιώργος Βαρεμένος, υπογραμμίζοντας ότι η φωτιά στα τιμολόγια μπήκε από τον περασμένο Αύγουστο. Αυτή την στιγμή, ο μέσος όρο αύξησης στην Ευρώπη είναι 27% και στην Ελλάδα 52%.

Τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, των ενοικίων κλπ, εκτός των μισθών, έχουν πάρει έναν επικίνδυνο ανήφορο και τα νεαρά ζευγάρια ούτε σκέψη δεν μπορούν να κάνουν για γάμο και οικογένεια.

«Η έκρηξη στις ζωοτροφές έχει οδηγήσει σε υποσιτισμό των ζώων, με αποτέλεσμα σε ορισμένα ποίμνια η παραγωγή γάλακτος να πέσει στο μισό. Ο κίνδυνος για το ζωικό κεφάλαιο είναι μεγάλος και η κάμψη της πρωτογενούς παραγωγής επίσης. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση της εξόρυξης λιγνίτη, σαν αν ήταν κάποιος άλλος που πήρε την απόφαση για την βίαιη απολιγνιτοποίηση και την απόλυτη σύνδεση με το φυσικό αέριο. Όταν ένας πολίτης δεν μπορεί να πληρώσει ούτε κάν τα πάγια τί πρέπει να κάνει για να αντεπεξέλθει στις υπόλοιπες υποχρεώσεις του; Το κοινωνικό βάραθρο διευρύνεται», κατέληξε ο βουλευτής.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ