Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Eργαζόμενοι ΟΤΑ : Η κατάργηση των ΔΕΥΑ δημιουργεί τις προϋποθέσεις ιδιωτικοποίησης

- Advertisement -spot_img

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ Αγρινίου πραγματοποίησαν σήμερα στάση εργασίας, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας του κήρυξε η Π.Ο.Ε-Δ.Ε.Υ.Α για να διαδηλώσουν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρέσει το βασικότερο κοινωνικό αγαθό, το νερό, από την τοπική αυτοδιοίκηση και να το χαρίσει στα μεγάλα συμφέροντα.

Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ τον περασμένο Μάρτιο, ενάντια στο νομοσχέδιο για την ρυθμιστική αρχή υδάτων, το οποίο θεωρούσαν ότι ήταν προάγγελος της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος των νερών.

Τότε η Κυβέρνηση και οι υπουργοί της διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους, ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει και διαβεβαίωναν όλοι μαζί Κυβέρνηση και βουλευτές της πλειοψηφίας, ότι τα νερά δεν πωλούνται.

Όμως το «προεκλογικό» ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Με σχέδιο νόμου που πέρασε πριν λίγες ημέρες από το υπουργικό συμβούλιο καταργεί τις ΔΕΥΑ και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ουσιαστικά δημιουργεί τις προϋποθέσεις ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των νερών και μάλιστα σε λίγους εκλεκτούς της.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται δίπλα και συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ στον αγώνα τους προκειμένου να παραμείνει το νερό στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις τοπικές κοινωνίες, γιατί εκεί ανήκει.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ