Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Επιχειρηματικότητα: Τα μυστικά της επιτυχίας – Νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice

- Advertisement -spot_img

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη του στο studio τον σύμβουλο επιχειρήσεων Ελίνα Καραμάνου,  συζητούν για την επιχειρηματικότητα και αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας.

Στη συζήτηση αναλύσαμε μια σειρά από θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, καλύπτοντας τόσο τα θεμελιώδη στοιχεία της επιτυχίας όσο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες. Αρχικά, επικεντρωθήκαμε στα κύρια στοιχεία που ορίζουν την επιτυχημένη επιχειρηματικότητα, όπως η καινοτομία, η επιμονή, η δεξιότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων και η στρατηγική σκέψη. Συζητήσαμε επίσης το πώς μπορεί κανείς να αναγνωρίσει μια καλή επιχειρηματική ευκαιρία, δίνοντας έμφαση στην αγοραστική έρευνα και την ανάλυση των τάσεων.

Εν συνεχεία, μιλήσαμε για τις συνήθεις παγίδες που ενδέχεται να συναντήσουν οι νέοι επιχειρηματίες, όπως η υπερβολική αισιοδοξία, η ανεπαρκής χρηματοδότηση και η παράβλεψη της ανάγκης για ευελιξία. Συζητήσαμε επίσης τρόπους διαχείρισης του κινδύνου και της αβεβαιότητας, με έμφαση στη σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού και της διαφοροποίησης. Τονίσαμε την επίδραση που έχει η τεχνολογία στον τρόπο διεξαγωγής των επιχειρήσεων, μεταβάλλοντας δραματικά τις παραδοσιακές μεθόδους και ανοίγοντας νέους δρόμους για καινοτομία. Η συζήτησή μας κάλυψε επίσης τη σημασία του δικτύου και των συνεργασιών στην επιτυχία των επιχειρήσεων, αναγνωρίζοντας ότι οι δυνατές σχέσεις και η συνεργατική στάση μπορούν να ανοίξουν νέες πύλες ευκαιριών και να προσφέρουν πολύτιμη υποστήριξη. Επισημάναμε επίσης πώς η διατήρηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας είναι κρίσιμη, και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης, της εξέλιξης των προϊόντων και της ενθάρρυνσης ενός πνεύματος καινοτομίας στον εργασιακό χώρο. Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μίλησε για την δημιουργία Brand Identity.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 200 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 και ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) κάθε Σάββατο στις 14.00.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 212 «Επιχειρηματικότητα: τα μυστικά της επιτυχίας» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/epicheirimatikotita-ta-mystika-tis-epitychias/

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ