Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Εορτές Εξόδου 2022 – Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μάρκο Μπότσαρη

- Advertisement -spot_img

Στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου θα λάβει χώρα μια ιδιαίτερη και συγκινητική εκδήλωση αφιερωμένη στον ηρώα και αγωνιστή Μάρκο Μπότσαρη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9  Απριλίου 2022 στις 7.00 μ.μ.  στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) στην Αθήνα.  

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση κειμηλίων του Ήρωα οπλαρχηγού Μάρκου Μπότσαρη από την κα Ανδρέα χήρα, τρισεγγόνο του οπλαρχηγού. Ομιλία θα παραθέσει ο Φιλόλογος,  Παναγιώτης Μανιώτης. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν: O Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής  «Ο Άγιος  Συμεών», Η Διεθνής Ακαδημίας της Ελευθερίας, Η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων Ελεύθερων Πολιορκημένων, Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Επίσης την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση  για τους πεσόντες κατά τις Πολιορκίες  και την Έξοδο  των Ελεύθερων Πολιορκημένων, στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης  (οδός Αιόλου), θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού από τον Ιατρό,  Στάθη Τσεκούρα και εν συνεχεία  με  Πομπή προς το Μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη»  με την συνοδεία φιλαρμονικής και τμήματος «Αη-Συμιωτών»  θα  γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο -ενός λεπτού σιγή και  ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μάρκο Μπότσαρη

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ