Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Ενημερωτική ημερίδα με φορείς και συλλόγους διοργάνωσε η ΠΔΕ για να εξαλειφθεί το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων

- Advertisement -spot_img

«Υιοθετούμε ένα αδέσποτο με υπευθυνότητα» ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 με απόλυτη επιτυχία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Την όλη εκδήλωση διεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και τρόποι λύσης του μεγάλου προβλήματος των αδέσποτων ζώων. Μέσα από τη διαλογική συζήτηση κατά την διάρκεια της ημερίδας έγινε αντιληπτό και εύκολα κατανοητό ότι μόνο με σωστή και εντατική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των απλών πολιτών μπορεί να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Ο εθελοντισμός αποτελεί ένα πολύ σπουδαίο κομμάτι της φροντίδας των αδέσποτων. Επίσης η ημέρα αυτή μας θυμίζει τις ηθικές υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι υπεύθυνοι έδωσαν οδηγίες και συμβουλές για τους τρόπους συμπεριφοράς των κατοίκων όταν συναντούν ένα αδέσποτο ζώο, καθώς και για το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ιδανικές συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα και συμβίωσης με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

«Αυτό που απαιτείται είναι μια εκστρατεία ενημέρωσης για τη στείρωση των ζώων και τις ευθύνες των πολιτών ώστε σταδιακά να μειωθεί και να εξαλειφθεί το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην ασυνειδησία των ανθρώπων που εγκαταλείπουν είτε κουτάβια είτε μεγαλύτερα ζώα», δήλωσε ο κ.Ζαΐμης, συγχαίροντας όλους τους εθελοντές για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά.

Ακόμη τονίστηκε ότι η βοήθεια των πολιτών με την συμπεριφορά τους και την υπεύθυνη στάση τους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτή τη καθημερινή μάχη για την προστασία των αδέσποτων και κατ’ επέκταση της εικόνας της πόλης μας.

«Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε και θα αγωνιστούμε να πετύχουμε τον σεβασμό και την ποιότητα ζωής των ζώων. Θεωρούμε απαραίτητη την αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων .Θα παλέψουμε να σταματήσει η με κάθε τρόπο εκμετάλλευσή τους από τον άνθρωπο .Θα αγωνιστούμε να σταματήσει η οποιουδήποτε κακοποίηση τους», ανάφερε επίσης ο κ. Ζαΐμης.

Επίσης, παρευρέθηκαν και πήραν το λόγο οι εξής: Φραγκονικολόπουλος Γεώργιος Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, Καραπάνος Νίκος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας-Πολεοδομίας-Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Παυλιδάκης Παναγιώτης-Φανούριος Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Συλλόγου προστασίας ζώων Ι.Π. Μεσολογγίου “η Ελπίδα” και η Καραμούζα ΣοφίαΑντιπρόεδρος του Συλλόγου, Γιαννακοπούλου Ιωάννα Πρόεδρος του Φιλοζωϊκου Σωματείου Patras For All Animals, Ανωγιάτη Σπυριδούλα, Ειδική συνεργάτης Δημάρχου Πατρέων , Υπεύθυνη για τη διαχείρισή των ζώων συντροφιάς, Σοφιανοπουλου Διονυσία, Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου Αιγιαλείας ” Τα Φιλαράκια” , Μανωλοπούλου Μαρία, αντιπρόεδρος Ο ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ & πρόεδρος φιλοζωικού «ΠΕΡΙΤΑΣ», Σίνη Ελισάβετ, Γενική Γραμματέας Ο.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ. & πρόεδρος φιλοζωικού «ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΣ ΣΑΜΑΝΟΣ», Αλεξάνδρα Δημοπούλου, Στέλεχος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας [Π.Φ.Π.Ο], Μέλος των τοπικών Φιλοζωικών Σωματείων, Σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων για θέματα Ζώων,Παναγιώτης Μαρνέζος, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγρινίου, Τριανταφυλάκης Ιωάννης Δήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου, Δέσποινα Αβραμίδου&Αλέξανδρος Μπινιάρης εκπρόσωποι του Δήμου Ναυπακτίας. Παλαιοδήμος Ευάγγελος Πρόεδρος Ο.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ, Μαρία Θεοφανοπούλου, Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας» και οι υπηρεσιακοί παράγοντες Σπαθή Ασημίνα, Προϊσταμένη Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας), Μήλιος Κωνσταντίνος Προϊστάμενος Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας και η Βασιλική Άγα Προϊσταμένη Τμήματος Υγείας και Ζώων, Κτηνιατρικής Αντίληψης και Φαρμάκων..

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ