Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο: «Εξυπηρέτηση – Συναλλαγή με άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις» στο Αγρίνιο

- Advertisement -spot_img

Στο πλαίσιο του γενικότερου έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ για την αναβάθμιση της ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, υλοποιείται το Υποέργο 1 «Διάχυση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας» της Πράξης «Προωθώντας την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας» με κωδ. ΟΠΣ (MIS) 5045292.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους με Δικαιούχο της Πράξης την ΕΣΑμεΑ.

Ο Ανάδοχος του Υποέργου 1 είναι η EUROPRAXIS μΙΚΕ.

Το Υποέργο 1 περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους και σε όλες τις αντιπροσωπευτικές τους οργανώσεις, αλλά και στα Στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συλλογικούς Φορείς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της 6ης Δράσης, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας Σεμινάριο με τίτλο: «Εξυπηρέτηση / Συναλλαγή με άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις» με στόχο την βελτίωση της παρεχόμενης εξυπηρέτησης στους πολίτες με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω της επιμόρφωσης των στελεχών που απασχολούνται στα Κέντρα Κοινότητας, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων στο πρόγραμμα στο σπίτι κ.λπ..

Το σεμινάριο για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 6η Δράση, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στην «Αίθουσα Εκδηλώσεων» της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου (Περιφερειακός Δρόμος Αγίου Χριστοφόρου, Περιοχή Γκένοβα, Αγρίνιο, Τ.Κ. 30133).

Συμμετείχαν Στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του Αναπηρικού Κινήματος και η ευρύτερη κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου, παρουσιάστηκαν ενδεικτικά οι παρακάτω θεματικές ενότητες: η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, συμπεριληπτική ορολογία και καλές πρακτικές εξυπηρέτησης – συναλλαγής με άτομα με αναπηρία ή και χρόνιες παθήσεις.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ