Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Χ. Μπονάνου για της Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

- Advertisement -spot_img

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που επικεντρώνει στα πολύ σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλους τους πολίτες.

Με αφορμή την ημέρα αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε:

«Η πανδημία COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί μια συνεχή, ασύμμετρη και απρόβλεπτη απειλή για την ανθρωπότητα, επηρεάζοντας έντονα την ποιότητα της ζωής μας και δοκιμάζοντας όσο τίποτε άλλο το σύστημα υγείας της χώρας μας . Η μέχρι τώρα εμπειρία από την διαχείριση αυτής της πανδημίας στον πλανήτη μας, δείχνει ότι τα όπλα μας για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία είναι η επιστημονική γνώση , οι συνέργειες μεταξύ επιστημονικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και η επίδειξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης από μέρους όλων μας. Σε εποχές κρίσης όπως αυτή συνειδητοποιούμε ότι η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό για την ανθρώπινη ζωή και ότι αποτελεί χρέος όλων μας να επενδύσουμε και να ενισχύσουμε τη δημόσια υγεία στον τόπο μας και για το λόγο αυτό, η Περιφέρειά μας χρησιμοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της θα εξακολουθήσει να στηρίζει όλους τους πολίτες. Τέλος νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ακόμα μια φορά όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που καθημερινά εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη τους υπερβαίνοντας τα ανθρώπινα όριά τους.»

 

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ