Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Χριστίνα Σταρακά: “Νίκη της Δημοκρατίας η απόφαση του ΣτΕ για τις διατάξεις Θεοδωρικάκου”

- Advertisement -spot_img

Aναλυτικά όσα αναφέρει η Χριστίνα Σταρακά:

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)οι “διατάξεις Θεοδωρικάκου” που μετέφεραν ουσιώδεις αρμοδιότητες από τα δημοτικά συμβούλια στις οικονομικές και τις λοιπές επιτροπές, ενώ παράλληλα αλλοίωσαν την συγκρότηση των επιτροπών αυτών με δοτές πλειοψηφίες 3/5 υπέρ των παρατάξεων των δημάρχων. Η τελική απόφαση θα παρθεί από την ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας.

Οι διατάξεις αυτές έδωσαν πλασματική πλειοψηφία και δοτές υπερεξουσίες στις δημοτικές αρχές, αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα και κατάργησαν ουσιαστικά την ίδια την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Το πολύ σημαντικό είναι ότι το ΣτΕ επισημαίνει ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς να προηγηθεί η εφαρμογή στην πράξη του νόμου “Κλεισθένης” για την απλή αναλογική και κατόπιν να διορθωθούν τυχόν ατέλειες που θα προκύπταν.

Η απόφαση του ΣτΕ είναι νίκη της Δημοκρατίας που μέσα στην αβεβαιότητα και την παρατεταμένη κρίση είναι η σταθερή αξία που θα πρέπει να παραμείνει αλώβητη.

Επιπλέον είναι μια ξεκάθαρη απάντηση προς όλους εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον αυτές τις διατάξεις καταργώντας κάθε έννοια διαβούλευσης και διαλόγου.

Η απόφαση του ΣτΕ είναι, παράλληλα, μια δικαίωση και της δημοτικής μας παράταξης, όπως και όλων εκείνων που είχαν στηλιτεύσει την αντιδημοκρατικότητα αυτού του κατασκευάσματος.

Ας ελπίσουμε ότι η βλάβη που προκάλεσαν όλες αυτές οι αντιδημοκρατικές διατάξεις θα επουλωθεί και θα μπορέσει να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η αντιπροσωπευτικότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ