Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ανακοίνωση Σπύρου Σκιαδαρέση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση και το οποίο πλήττει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα αλλάξει άρδην τον τρόπο φορολόγησης των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των ατομικών επιχειρήσεων, των εμπόρων. Θέλει να επαναφέρει τον τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού του φόρου, δηλαδή τον υπολογισμό επί ανύπαρκτων εισοδημάτων, ένα σύστημα που ίσχυε στο παρελθόν και θεωρήθηκε ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό.

Θέλει να θέσει σε εφαρμογή ένα οριζόντιο και άδικο σύστημα φορολόγησης, το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιομορφίες της ελληνικής οικονομίας και το αντίκτυπο που θα έχει σε αυτήν.

Ενώ διανύουμε ήδη τον τελευταίο μήνα του έτους, επιδιώκει χωρίς λογική να φορολογήσει τις ανωτέρω κατηγορίες επαγγελμάτων αναδρομικά,

ανατρέποντας οικογενειακούς προϋπολογισμούς και αγνοώντας βασικές συνταγματικές αρχές. Μάλιστα, τα ανωτέρω εισάγονται προς ψήφιση πέντε μόλις μήνες από τις εθνικές εκλογές και τη νωπή λαϊκή εντολή που έλαβε, όταν είχε ως προεκλογικό «λάβαρο» ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέους φόρους και ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει «κρυφές ατζέντες».

Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να εντείνει τους φορολογικούς ελέγχους χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία (πχ. διασταυρώσεις, ηλεκτρονικές συναλλαγές, κλπ.), επιλέγεται η λύση της υπερφορολόγησης και του λουκέτου για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Σε όλα τα ανωτέρω άδικα και οριζόντια μέτρα, όπου άπαντες αντιμετωπίζονται από την παρούσα κυβέρνηση ως συλλήβδην φοροφυγάδες, η Παράταξή μας είναι τελείως αντίθετη κι εκφράζει τη συμπαράστασή της στους πληττόμενους από αυτά. Όσοι επαγγελματίες απέμειναν μετά την δεκαετή οικονομική κρίση, την πανδημία του COVID-19, την ακρίβεια και την επισιτιστική κρίση, έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα τη νέα φοροκαταιγίδα που φέρει την υπογραφή του Υπουργού των Ειδικών Αποστολών, κ. Χατζηδάκη.

Η Περιφέρειά μας προπορεύεται μεταξύ όλων των Περιφερειών στο ποσοστό πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας.

Καλούμε, λοιπόν, την συμπολιτευόμενη με την κυβέρνηση παράταξη του κ. Φαρμάκη, να πάρει θέση και να εκφράσει δημόσια τη συμφωνία της ή όχι με το προς ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο».

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ