Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Υπό επιτήρηση τίθεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ από ΕΕ για σοβαρή ανεπάρκεια – απειλείται με οριστική άρση της πιστοποίησης

- Advertisement -spot_img

Σε άμεση επιτήρηση από τις ευρωπαϊκές αρχές τίθεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από διαπιστώσεις σοβαρής ανεπάρκειας στις τελευταίες διαχειριστικές περιόδους.

Ήδη η σχετική επιστολή που δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα το Agronews κάνει λόγο για σοβαρές ελλείψεις οι οποίες θέτουν υπό αμφισβήτηση τα κριτήρια διαπίστευσης του εγχώριου Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και για την ποιότητα στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων.

Η απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών να θέσουν τον ελληνικό Οργανισμό Πληρωμών, υπό επιτήρηση για διάστημα 12 μήνών, δείχνει πολύ καθαρά ότι το κακό με τις πληρωμές έχει παραγίνει και θέτει σε πραγματικό κίνδυνο τις κοινοτικές ενισχύσεις.

Όσοι γνωρίζουν τη λειτουργία των ευρωπαϊκών οργάνων ξέρουν καλά ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δεν λαμβάνονται κάθε μέρα. Αντίθετα, είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες οι Βρυξέλλες αναλαμβάνουν την ευθύνη επιτήρησης οργανισμών αυτή της μορφής, οι οποίοι σημειωτέον, κάποια στιγμή, έχουν λάβει και πιστοποιήσεις ως προς την καταλληλότητά τους από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Πηγή – περισσότερα: agronews.gr

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ