Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Ξεκινάει η ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου

- Advertisement -spot_img

Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης ξεκινούν άμεσα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο Αγρίνιο με προοπτική να ολοκληρωθούν σε οκτώ μήνες, καθώς την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Φορέας υλοποίησης είναι η ΚΤΥΠ Α.Ε. και το έργο χρηματοδοτείται με 521.814,19 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Στην υπογραφή της σύμβασης που έγινε στις «Κτιριακές Υποδομές», στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της ΚΤΥΠΑ Α.Ε. Τιμολέοντα Κατσίπου, του Διευθύνοντα Συμβούλου Αθανασίου Γιάνναρη και τουΓενικού Διευθυντή ΣΣ και ΕΣΔΙΤ, Θεόδωρου Κυριαζόπουλου,συμμετείχανδιαδικτυακά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,Νεκτάριος Φαρμάκηςκαι ο Διοικητήςτης 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αίσια έκβαση και την ταχύτητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν.

«Αισθανόμαστε ικανοποίηση κάθε φορά που συμβάλλουμε ώστε σημαντικά έργα και πόροι διαθέσιμοι προς όφελος της κοινωνίας, τελικά βρίσκουν το στόχο τους. Είμαστε περήφανοι πουκαταφέραμε, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο Αγρίνιο να αποκτήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις και προδιαγραφές με στόχο να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες»τόνισε ο κ. Φαρμάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Καρβέλης, δήλωσε: «Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να προωθήσουμε έργα αναβάθμισης των νοσηλευτικών μας μονάδων, που στόχο έχουν πέραν της όποιας αναβάθμισης των υποδομών, την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας του υγειονομικού μας προσωπικού. Συνοδοιπόρος μας σε αυτή την προσπάθεια, είναι η Ανώνυμη Εταιρία “Κτιριακές Υποδομές”, με την οποία συνεργαζόμαστε από την πρώτη στιγμή αναφορικά με την τεχνική υποστήριξη».

Σημειώνεται ότι σε διάστημα μόλις ενός έτους, το έργο που λόγω κωλυσιεργιών κινδύνευε, επανεντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε, μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την ΚΤΥΠ.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικέςεργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και την επίτευξη του στόχου για κατάταξή του σε κατηγορία Β+ ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας, με εκτιμώμενη ετήσια μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου κατά 71 τόνους ισοδύναμου CO2.

 

 

Οι παρεμβάσεις συνοπτικά περιλαμβάνουν :

Οικοδομικές εργασίες

 • Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, εξωτερικής στην βορειοανατολική και βορειοδυτική πλευρά, εσωτερικής στη νοτιοδυτική και νοτιανατολική πλευρά, στα δάπεδα των δωμάτων και στην οροφή του υπογείου. Αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων του κτιρίου με κουφώματα αλουμινίου θερμοδιακοπής με ρολά, σκίαστρα και ενεργειακούς διπλούς υαλοπίνακες.
 • Αποκατάσταση φθορών σε στοιχεία των όψεων, όπως κιγκλιδώματα, στηθαία εξωστών και δώματος, αρχιτεκτονικές προεξοχές κλπ.
 • Οικοδομικές παρεμβάσεις για την τοποθέτηση ανελκυστήρα
 • Τοποθέτηση ψευδοροφής γυψοσανίδας στην οροφή για την απόκρυψη των μηχανημάτων κλιματισμού και αερισμού.
 • Λοιπές οικοδομικές εργασίες (τοιχοποιίες, χρωματισμοί, ξύλινα ερμάρια κλπ) όπου απαιτείται λόγω των παρεμβάσεων και σύμφωνα με τη μελέτη.

Η/Μ εγκαταστάσεις

 • Εγκατάσταση υδραυλικού ανελκυστήρα 4 στάσεων (υπόγειο, ισόγειο, Α’ και Β’ όροφοι)
 • Αποξήλωση των υφιστάμενων δικτύων και εγκατάσταση νέων για:
 1. Ύδρευση
 2. Αποχέτευση
 3. Ισχυρά ρεύματα (νέα ηλεκτρoλογική εγκατάσταση και τοποθέτηση φωτιστικών led)
 4. Σύστημα κλιματισμού με έλεγχο και αυτονομία ανά χώρο
 5. Αερισμό

Επίσης στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται η εκπόνηση ενεργειακού ελέγχου και ενεργειακής επιθεώρησης μετά το πέρας των παρεμβάσεων, καθώς και η εκπόνηση μελέτης οργάνωσης και πιστοποίηση του συστήματος διαχείρισης κατά ISO 50001, από διαπιστευμένο φορέα.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ