Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το βιβλίο του Αγρινιώτη Θ. Χήρα θα διανεμηθεί σε μαθητές Λυκείων του Δήμου Αγρινίου

- Advertisement -spot_img

Η ΑΜΚΕ «Αγριωνίς Γαία» για ακόμη μια φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι αρωγός σε δράσεις εθελοντισμού & ενημέρωσης που σχετίζονται με σπουδαία ζητήματα όπως αυτό της μεταμόσχευσης και της δωρεάς οργάνων

Με βασικό στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση αλλά και αφύπνιση των μαθητών και κατ’ επέκτασιν της Κοινωνίας για ένα σπουδαίο ζήτημα δημόσιας Υγείας όπως αυτό της μεταμόσχευσης και της δωρεάς οργάνων, η Α.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία» Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων Δήμου Αγρινίου θα διανέμει σε Λύκεια του Αγρινίου το βιβλίο του Αγρινιώτη Νεφρολόγου και συγγραφέα Θεόδωρου Χρ. Χήρα με τίτλο «Της Δωρεάς τα Μυστήρια».

Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό βιβλίο με πέντε διηγήματα που πραγματεύεται ιατρικά θέματα της νεφρολογικής καθημερινότητας και το οποίο έχει ως στόχο να αποτελέσει έναν ύμνο για την μεταμόσχευση, τη ζωή και τη δωρεά οργάνων. Μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός αντιτύπων διανέμεται δωρεάν από τον συγγραφέα του κ. Χήρα στο πλαίσιο μιας μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης και βαθύτερης κατανόησης του πολύ σημαντικού αυτού ζητήματος.

Κατά την παραλαβή των βιβλίων η πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία» κα. Βίκυ Αγγέλη και μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν θερμά τον κ.Χήρα για την προσφορά του αυτή και τόνισαν μεταξύ άλλων πως το βιβλίο θα δοθεί σε μαθητές της Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης σε σχολεία του Αγρινίου με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με την ιδέα της μεταμόσχευσης, μέσα από ένα βιβλίο καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο το οποίο μάλιστα διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη προκαλώντας του έντονα συναισθήματα.

Παράλληλα θα δοθεί σε μαθητή με προβλήματα όρασης ή σε κάποιον που επιθυμεί ένα αντίτυπο το οποίο έχει εκτυπωθεί, με πρωτοβουλία του συγγραφέα, και στον ελληνικό κώδικα Μπράιγ (Braille). Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας κ.Θεόδωρος Χήρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο ενώ σήμερα είναι ιατρός νεφρολόγος στο βαθμό του Διευθυντή ΕΣΥ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αττικής.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ