Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

«Το ταλέντο είναι κληρονομικό ή προϋπάρχει;»: Ομιλία – εκδήλωση στο Αγρίνιο στις 6 Ιουνίου

- Advertisement -spot_img

Όλοι είμαστε καλοί σε κάτι, ανεξάρτητα από το πώς και πού μεγαλώσαμε! Κάποιοι ίσως είχαν την τύχη και τη στήριξη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, ώστε να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, σε μικρή ηλικία. Κάποιοι άλλοι τα ανακάλυψαν μόνοι τους στην πορεία, ενώ κάποιοι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να τα ανακαλύψουν ποτέ. Σημαίνει ότι δεν είχαν ταλέντο; Θα μπορούσαν να ανακαλύψουν από μόνοι τους αυτό που αγαπούσαν;

Στα πλαίσια της Αυτοαξιολόγησης  Σχολικών Μονάδων,  το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση  με θέμα:  «Τι είναι το Ταλέντο  και πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι (βοηθώντας τα παιδιά μας)» με ομιλητή τον Δρ. ΑθανάσιοΤσιρίκα, BSc, MSc, MSc, PhD Associate professor of HR and Talent Management, ESCE International Business School, Paris, France.

Ο ίδιος ο καθηγητής σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Συνεχίζοντας την σειρά ομιλιών περί ανάπτυξης του «Ταλέντου», σειρά έχει το Παπαστράτειο Γυμνάσιο σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου. … Στην ομιλία θα παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες θεωρίες περί ανάπτυξης του Ταλέντου» και θα αναλυθεί σε βάθος ο βασικός τρόπος εξάσκησης προκειμένου να αναπτύξει ο καθένας από εμάς δεξιότητες πολύ πάνω από τον μέσο όρο, ικανές να τον κατατάξουν στους «ταλαντούχους» ανθρώπους. Τα ενθαρρυντικά νέα έχουν να κάνουν με την κατάρριψη της κλασικής άποψης ότι το ταλέντο κληρονομείται ή προϋπάρχει. Ο τρόπος σκέψης και αυτό-διαχείρισης είναι το κλειδί για να αναπτύξει ο οποιοσδήποτε, δεξιότητες που προκαλούν θαυμασμό αλλά και απορία. Τον τρόπο αυτό θα διερευνήσουμε, μαζί με άλλα μυστικά, ώστε να βοηθήσουμε κυρίως τα παιδιά μας να επιβιώσουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόσμο γεμάτο προσκλήσεις, κινδύνους αλλά και πολλές ευκαιρίες».

Το σχολείο καλεί  τους γονείς, τους μαθητές, και τους εκπαιδευτικούς να παραβρεθούν στην εκδήλωση  που διοργανώνει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου.(Πρώην Τράπεζα της Ελλάδος).

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ