Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βυθίζει τη χώρα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης»

- Advertisement -spot_img

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την ετήσια έκθεση του 2022 του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για την κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εισοδημάτων.

«Τη στιγμή που η απώλεια της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων με το βασικό μισθό ανήλθε στο 18% σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό», τόνισε.

«Ο πληθωρισμός εκτοξεύεται σε νέο αρνητικό ρεκόρ 30ετίας φτάνοντας στο 10,7%», πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «το κόστος παραγωγής και τα έξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν γίνει αβάσταχτα».

«Διαλύει την κοινωνική συνοχή κι εμμένει στην εγκληματική της αδράνεια. Δεν πάει άλλο! Πολιτική Αλλαγή άμεσα για να ανασάνει ο τόπος!», είπε, κλείνοντας τη δήλωσή του.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Τη στιγμή που η απώλεια της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων με το βασικό μισθό ανήλθε στο 18% σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό. 

Υποτιμά τη νοημοσύνη μας και παίζει με τον πόνο εκατομμυρίων συμπολιτών μας, που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα εξαιτίας των ανατιμήσεων και της ενεργειακής κρίσης.

Ο πληθωρισμός εκτοξεύεται σε νέο αρνητικό ρεκόρ 30ετίας φτάνοντας στο 10,7%.

Το κόστος παραγωγής και τα έξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν γίνει αβάσταχτα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους πολύπαθους αγρότες και τους παραγωγούς μας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την εστίαση. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει παγιδεύσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, οδηγώντας τους πολίτες στην απόγνωση. 

Διαλύει την κοινωνική συνοχή κι εμμένει στην εγκληματική της αδράνεια.

Δεν πάει άλλο! 

Πολιτική Αλλαγή άμεσα για να ανασάνει ο τόπος!»

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ