Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση εργασίας διοίκησης Επιστημονικού Πάρκου Πατρών με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

- Advertisement -spot_img

Στο πλαίσιο των συνεργασιών με εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς και των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει και συμμετέχει το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ), για την ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας της Δυτικής Ελλάδας και ευρύτερα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του ΕΠΠ, συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΕΠΠ, καθ. Βασιλείου Λουκόπουλου και καθ. Βασιλείου Παπασωτηρόπουλου αντίστοιχα, με τους Αντιπροέδρους του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), καθ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, Αντιπρόεδρο Διοικητικών, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, και καθ. Κωνσταντίνο Καραμάνη, Αντιπρόεδρο Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης. Στη συνάντηση συμμετείχε και η κα Βίκυ Τομαρά Διευθύντρια Ανάπτυξης του ΕΠΠ.

Στη βάση της άριστης συνεργασίας που ήδη υφίσταται μεταξύ των δύο φορέων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη συμμετοχή του ΕΠΠ στη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν για τον 7ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες» που διοργανώνεται από το ΕΑΠ, οι εκπρόσωποι των δύο φορέων αντάλλαξαν απόψεις για την εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας και για τον προγραμματισμό κοινών μελλοντικών δράσεων, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων ερευνητικών ιδεών και την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάληψη πρωτοβουλίας για την υλοποίηση κοινών δράσεων των δύο φορέων και την αξιοποίηση του δικτύου και της τεχνογνωσίας τους, το οποίο θα συμβάλλει θετικά στη διασύνδεση έρευνας και επιχειρηματικότητας σε ολόκληρο το δυτικό άξονα της χώρας.

Από τη συνάντηση διαπιστώθηκε η σύμπλευση απόψεων, στόχων και προσδοκιών αμφότερων των φορέων και η πρόθεση ανάληψης πρωτοβουλιών από κοινού, ώστε να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της Δυτικής Ελλάδας στο χάρτη της καινοτομίας.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ