Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη στην εκδήλωση MedCatDays 2022 στη Βαρκελώνη στις 24-25 Μαρτίου

- Advertisement -spot_img

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, συμμετείχε στην εκδήλωση MedCatDays 2022 που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πολιτικού Γραφείου της CPMR στην Βαρκελώνη στις 24 με 25 Μαρτίου 2022. Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε ως ομιλητής στο σεμινάριο που διοργανώθηκε από την Κυβέρνηση της Καταλονίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο IEMed με τίτλο: «Πράσινη και Ψηφιακή μετάβαση στη Μεσόγειο: η Νέα Ατζέντα για τη Μεσόγειο μέσω της μεθόδου από τη βάση προς τα επάνω». Η συνεδρία που συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης είχε τίτλο: «Μια ανανεωμένη διακυβέρνηση στη Μεσόγειο: Προς μια Μακροπεριφερειακή στρατηγική».
Ο στόχος αυτής της εκδήλωσης ήταν να εξερευνήσει την ευρωπαϊκή προσέγγισή σε σχέση με την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση στη Μεσόγειο και το μοντέλο που αναπτύχθηκε στην Καταλονία. Πώς μπορεί η τεχνογνωσία της να αξιοποιηθεί περαιτέρω και να προβληθεί στην ευρωμεσογειακή συνεργασία; Πώς μπορεί η εδαφική συνεργασία να συμβάλει στην προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης στη Μεσόγειο; Πώς μπορεί η ολοκληρωμένη και πολυεπίπεδη προσέγγιση διακυβέρνησης να συμβάλλει στη διευκόλυνση των διαδικασιών, στο συντονισμό των βασικών παραγόντων και στην αύξηση της βιωσιμότητας; Ήταν κάποια από τα ερωτήματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρότεινε μεταξύ άλλων να αναθεωρηθεί ο κανονισμός ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα διακρατικά και διαπεριφερειακά έργα διασύνδεσης των Περιφερειών και των Πόλεων, τα οποία την παρούσα στιγμή δεν είναι επιλέξιμα για επιχορήγηση.
Στη συγκεκριμένη συνεδρία συμμετείχαν επίσης ο NormundsPopens, Αν. Γενικός Διευθυντής Εφαρμογών και Διεθνών Σχέσεων της DG REGIO, o YounousOumarjeeEυρωβουλευτής, Πρόεδρος της Επιτροπής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η MagaliAltounian, Πρόεδρος, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Περιφέρειας Sud, η Helena de Felipe, Μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ο MustaphaElBakkouri, Δήμαρχος Tetuan (Μαρόκο), MedCités, MedCoopAllance, ο RachidElAbdi, Πρόεδρος της Περιφέρειας Rabat-Salé-Kenitra (Μαρόκο), Πρόεδρος του ORU-Fogar, μέλος της ΔιαμεσογειακήςΕπιτροπής της CRPM, ο NikolaDobroslavic, Πρόεδρος της Ευρωπεριφέρειας Αδριατικής Ιονίου και Πρόεδρος της Κομητείας Νερέτβα του Ντουμπρόβνικ. Τη συνεδρία συντόνιζε η Ελένη Μαριάνου, Γενική Γραμματέας της CPMR.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές η VictòriaAlsina, Περιφερειακή Υπουργός Εξωτερικής Δράσης και Ανοιχτής Διακυβέρνησης της Καταλονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Συμπρόεδρος της ARLEM και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ο HenrikeTrautmann, Αναπληρωτής Διευθυντής στη DG NEAR, o MahaYahya, Διευθυντής του Κέντρου Μέσης Ανατολής Malcolm H. KerrCarnegie, η NabilaHamza, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου LaMarsa (Τυνησία), η SenénFlorensa, Εκτελεστικός Πρόεδρος του IEMed, ο FrançoisAlfonsi, Ευρωβουλευτής, η SalimaYenbou, Ευρωβουλευτής, ο EmmanuelCohen-Hadria, Διευθυντής Ευρωμεσογειακών Πολιτικών στο IEMed, ο ΜichaelTanchum, Ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), ο MohammedElRazzaz, Αναλυτής στο Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης, Ένωση για τη Μεσόγειο, η AmelSaidane, Πρόεδρος των Start-ups στην Τυνησία, ιδρύτρια της Betacube, ο MohamedSefiani, Δήμαρχος Chefchaouen (Μαρόκο), εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και η MariaGalindo, Γενική Διευθύντρια στο Τμήμα του Αντιπροέδρου και των Ψηφιακών Πολιτικών και Επικράτειας της Κυβέρνησης της Καταλονίας.
Στις εκδηλώσεις της CPMR συμμετείχε και ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννης Κανακάρης.

Το σεμινάριο μπορείτε να παρακολουθήσετε στον εξής σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=EZCkue13q7w.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ