Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

«Startups – Από την Ιδέα στην Επιχείρηση: Μεταμορφώνοντας Όνειρα σε Πράξεις»

- Advertisement -spot_img

Νέο επεισόδιο (No 214) της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice του ΟΝΕ Channel

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο του στο studio τον ειδικό στα Startups και πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο του Elevate Greece Μιχάλη Δρίτσα, συζητούν για τα startups σήμερα στην Ελλάδα και τα μυστικά επιτυχίας τους.

Στη συζήτησή, αφιερώσαμε χρόνο για να εξερευνήσουμε τον δυναμικό κόσμο των startups, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας. Ξεκινήσαμε με τον ορισμό ενός startup, αναφέροντας τη δυναμική του και την επιδίωξη για καινοτομία. Στη συνέχεια, περιγράψαμε τις τρέχουσες τάσεις στον χώρο των startups στην Ελλάδα, τονίζοντας την ανάπτυξη σε τομείς όπως η τεχνολογία και ο τουρισμός. Εξετάσαμε επίσης πώς οι συνεχόμενες κρίσεις στην Ελλάδα επηρέασαν το οικοσύστημα των startups, αναδεικνύοντας τόσο τις προκλήσεις όσο και τις ευκαιρίες που προέκυψαν. Συζητήσαμε τη σημασία της καινοτομίας και της τεχνολογίας για τα ελληνικά startups και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ένα νέο startup να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και επενδύσεις.

Αναφερθήκαμε επίσης στις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα startups στην Ελλάδα σήμερα, όπως η πρόσβαση σε κεφάλαια και η γραφειοκρατία. Εξετάσαμε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν τα startups, και παραθέσαμε επιτυχημένα παραδείγματα ελληνικών startups που έχουν επιτύχει διεθνώς. Συνεχίσαμε με τη συζήτηση για τη συμβολή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην ανάπτυξη των startups στην Ελλάδα και τους τρόπους με τους οποίους τα ελληνικά startups μπορούν να προσελκύσουν διεθνείς επενδυτές. Επισημάναμε τα πιο δημοφιλή πεδία ή κλάδους για startups στην Ελλάδα και το πώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης. Ακόμα, συζητήσαμε για ειδικές ευκαιρίες ή προγράμματα για γυναίκες επιχειρηματίες στον χώρο των startups στην Ελλάδα και κλείσαμε με την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης και των νέων τεχνολογιών στα ελληνικά startups, καθώς αυτές οδηγούν σε νέες προοπτικές και προκλήσεις.

Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μίλησε για την για διαμόρφωση επιχειρηματικών σχέσεων μέσω Δικτύωσης και Συνεργασιών.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 200 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 & κάθε Κυριακή στις 12:00 και ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) κάθε Σάββατο στις 14.00 & κάθε Κυριακή στις 12:00.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 214 «Startups – Από την Ιδέα στην Επιχείρηση: Μεταμορφώνοντας Όνειρα σε Πράξεις» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/startups-apo-tin-idea-stin-epicheirisi-metamorfonontas-oneira-se-prakseis/

 

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ