Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ρόδη Κράτσα: Tο υποκριτικό ενδιαφέρον του κ. Γαλιατσάτου για το “Ναυάγιο”, τοπόσημο της Ζακύνθου, διεθνούς ενδιαφέροντος

- Advertisement -spot_img

Aναλυτικά όσα αναφέρονται:

Το εγκαταλελειμμένο “Ναυάγιο”, τοπόσημο και πλοίο επί σειρά ετών από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Γαλιατσάτου, από κυβερνητικούς και άλλους φορείς της αντίστοιχης περιόδου, ήλθε στην “επιφάνεια” ως σοβαρό ζήτημα για την αντιμετώπιση της προστασίας του, της ασφάλειας των επισκεπτών και της αξιοπρέπειας της Ζακύνθου, μόλις στην περίοδο της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανταποκρίθηκε θετικά και ενεργά σε όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων, εξού και η συμμετοχή της, στην Ειδική Επιτροπή την οποία συγκρότησε το Υπουργείου Τουρισμού.

Επίσης υπενθυμίζω στον κ. Γαλιατσάτο ότι η Περιφέρεια:

  • Ανέλαβε τις αρμοδιότητες για την παρακολούθηση και εφαρμογή μέτρων προστασίας, όταν της ανατέθηκαν με κυβερνητική απόφαση και κατόπιν επιστημονικής γνωμοδότησης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και προστασίας, όπως συνέβη κατά την θερινή τουριστική περίοδο 2023 έως του Οκτώβριο 2023.

  • Έδωσε την δυνατότητα μέσω τροποποίησης προγράμματος ΕΣΠΑ για την συνέχιση της επιστημονικής παρακολούθησης των γεωφυσικών και σεισμικών φαινομένων της εν λόγω περιοχής.

  • Διεκδίκησε, βάσει τεχνικού δελτίου το ποσόν του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις απαραίτητες υποδομές προστασίας, ασφάλειας αποκατάστασης και επισκεψιμότητας του τοπόσημου (φράχτης, ασφαλή σημεία θέασης, διαμόρφωση χώρου κ.λ.π.) το οποίο είναι σήμερα προς αξιοποίηση από την νέα Περιφερειακή Αρχή, ενώ η σχετική μελέτη του ανωτέρου έργου, την οποίαν είχε εκπονήσει το Υπουργείο Τουρισμού έχει παραδοθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

  • Επέτυχε την χρηματοδότηση και ανέλαβε την υλοποίηση έργου πολιτικής προστασίας ως δρόμου διαφυγής στην κρίσιμη περιοχή του Ναυαγίου κατόπιν συνεργασίας με την δασική υπηρεσία αντιμετωπίζοντας όλες τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και διαδικασίες αλλά και τις θεσμικές και εξωθεσμικές παρεμβάσεις με στόχο ακύρωσης του έργου.

Η Περιφερειακή Αρχή ΄΄ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ Κάθε νησί ψηλά΄΄, είναι υπερήφανη για την θαρραλέα και αποτελεσματική συμβολή της στα νέα δεδομένα που ξεκίνησαν για το ΄΄Ναυάγιο΄΄ της Ζακύνθου με ευθύνη για την αξιοποίηση και προστασία του προς όφελος της Ζακύνθου και της Περιφέρειάς μας ευρύτερα.

Ο κ. Γαλιατσάτος δεν μπορεί ακόμη να δεχθεί αυτή την εξέλιξη και ότι η δική του εποχή ήταν συνδυασμένη μόνο με εγκατάλειψη και μην το ξεχνάμε με θανατηφόρα ατυχήματα επισκεπτών του Ναυαγίου.

Ζητούμε από την νέα Περιφερειακή Αρχή να ενισκύψει με ενδιαφέρον πάνω στην υπόθεση του Ναυαγίου και ν΄αξιοποιήσει όλα τα δεδομένα και τις χρηματοδοτήσεις, για την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών για την προστασία και την βιώσιμη ανάδειξή του.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ