Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

“Μια ζαχαρένια ιστορία” από τον σύλλογο “Ζωή γλυκιά”

- Advertisement -spot_img

Σε μια όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ σε συνεργασία με τις εκδόσεις Υδροπλάνο, το Σάββατο 28 Μαΐου έγινε η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της νηπιαγωγού και συγγραφέα Έλενας Τασιοπούλου με τίτλο «Μια ζαχαρένια ιστορία», στον υπέροχο κήπου του βιβλιοπωλείου Πολύεδρο. Το βιβλίο προλόγισε η κυρία Γούλα Βασιλική ,Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ και η κυρία Νατάσσα Χρυσανθακοπούλου , Νοσηλεύτρια Π.Ε. Παιδοενδροκρινολογικού τμήματος ΠΓΝΠ ,MSc , Μετεκπαίδευση στην Εκπαίδευση του παιδιού και της οικογένειας με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Η συγγραφέας μέσα από το βιβλίο έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά με διαβήτη και τις οικογένειές τους να διαχειριστούν μια νέα πραγματικότητα και, κυρίως ίσως, όλους εμάς τους υπόλοιπους να κατανοούμε και να στηρίζουμε αυτούς τους μικρούς καθημερινούς ήρωες που στερούνται βασικές «κανονικότητες».
Αφορμή για αυτό το βιβλίο στάθηκε η γνωριμία της κυρίας Τασιοπούλου με μια «πιτσιρίκα», η οποία έχει σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1(ΣΔΤ1) κατά το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς όπου μπροστά της ήρθε η Νάγια.. Ένα παιδί που είχε απορριφθεί από άλλα σχολεία λόγω της πάθησής της. Κι εκεί είναι που ξεκίνησε η ενημέρωση και το ταξίδι της συγγραφέως στον κόσμο του διαβήτη. Διάβασε, ενημερώθηκε, συμμετείχε σε σεμινάρια, μπήκε σε ομάδες διαβητικών για μεγάλους, για να γνωρίσει καλύτερα το πώς αισθάνονται και συμπορεύονται με το διαβήτη. Η Μελένια, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, ενημερώνει με τρόπο απλό, χωρίς να φοβίζει τα παιδιά και να ενοχοποιεί την οικογένεια που ενδεχομένως αντιμετωπίζει ένα τέτοιο θέμα. Το βιβλίο ενημερώνει για τα συμπτώματα του διαβήτη, για το πώς η γρήγορη και έγκαιρη διάγνωση σώζει από πολλές δυσμενείς καταστάσεις, για την αποδοχή και τα στάδια που περνάει ένα παιδί και η οικογένεια του, για τη συμβολή της τεχνολογίας στο θέμα αυτό και, τέλος, με τρυφερό τρόπο δείχνει την ενσωμάτωση του παιδιού και, κατεπέκταση, του διαβήτη, σε μια κλειστή κοινωνία όπως είναι η σχολική τάξη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους συλλόγους Φλόγα ,Άλμα Ζωής ,Σωματείο Ατόμων με Νοσο Chohn και Ελκώδη Κολίτιδα ΙΦΝΕ Αχαΐας και από την ιατρική κοινότητα ο Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών ,κ.Πλώτας Παναγιώτης. Φυσικά η έκπληξη ήταν ότι στην παρουσίαση παρευρέθη και η μητέρα της Νάγιας η κυρία Κατερίνα Γεωργίου και μας γέμισε πολλά συναισθήματα. Ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει πολύ όλους όσους παρευρέθηκαν μαζί με τα μικρά παιδάκια τουςλλά ακόμη περισσότερο την κυρία Έλενα Τασιοπούλου που με την ηρεμία της και την αγάπη της για τα παιδιά και το κάθε τι διαφορετικό ,μας μεταφέρει όμορφα μηνύματα αποδοχής και γνώσης. Ένα πολύ όμορφο απόγευμα με επίκεντρο το διαβήτη και τα παιδιά.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ