Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

“ANEMΩΝΗ” – Σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας

- Advertisement -spot_img

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού την 2 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Αιτ/νίας «Η ΑΝΕΜΩΝΗ» θα πραγματοποιήσει σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και συγκεκριμένα:

 

Α) Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 και ώρα 10.30 π.μ. στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί μια πρωτότυπη βιωματική δράση με θέμα την ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ.

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την εκδήλωσή μας με σκοπό να προβάλουμε το μήνυμα της συμπερίληψης, της συνεκπαίδευσης και του σεβασμού στην διαφορετικότητα.

Η δράση θα έχει βιωματικό χαρακτήρα και για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν με τα παιδία τους, να αλληλεπιδράσουν, να επικοινωνήσουν και να γνωρίσουν τον Σύλλογό μας και τα μέλη του!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

10.30 π.μ. Σύντομοι Χαιρετισμοί.

10.40.πμ Βιωματικές Δράσεις ( Παιχνίδια Συμπερίληψης με Ειδικούς Εκπαιδευτές του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Συμβαδίζω, Ζωγραφική, Μουσικοθεραπεία με την κα. Φρόσω Ευθυμίου).

11.40 π.μ. Ζωντανή Μουσική με τους μουσικούς Μπάμπη Παπαιωάννου και Μαρίνα Κόκκαλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Συμβαδίζω» που θα παρέχουν στον Σύλλογό μας ειδικούς εκπαιδευτές και ειδικό εκπαιδευτικό υλικό για την πραγματοποίηση της ως άνω δράσης.

 

Β) Την Τρίτη 02 Απριλίου 2024 με την υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου θα γίνει συμβολική φωταγώγηση Δημοτικού κτιρίου στο χρυσό χρώμα που συμβολίζει την παγκόσμια κοινότητα των αυτιστικών.

 

Γ) Το Σάββατο 06 Απριλίου 2024 και ώρα 19.00 η Πρόεδρος του Συλλόγου μας θα συμμετάσχει στην εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Αυτισμός και Συμπερίληψη» στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Αιτολοακαρνανίας Ι.Π. Μεσολογγίου με θέμα «Η συμπερίληψη με τα μάτια των Γονέων».

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ