Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πέθανε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Κοντός

- Advertisement -spot_img

Από τη ζωή έφυγε ο αναπληρωτής καθηγητής και προϊσταμένος γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών επί σειρά ετών Παναγιώτης Κοντός.

Ο καθηγητής διακρίθηκε για την πλούσια και πολυδιάστατη συνολική προσφορά του τόσο στο ΕΚΠΑ όσο και την Ανώτατη Eκπαίδευση γενικότερα. Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του ΕΚΠΑ αλλά και επί 40 χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας πολύτιμη αρωγή και σε διοικητικά θέματα, από πολλές θέσεις.

Ποιος ήταν ο καθηγητής Παναγιώτης Κοντός

Γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αιτωλικού και ήταν πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο (ΗΠΑ) στη Θεωρητική Γλωσσολογία (Φωνητική, Φωνολογία, Μορφολογία, Σύνταξη, Σημασιολογία και Διαλεκτολογία). Ήταν Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα της διδακτορικής διατριβής είναι «Φωνολογική Ανάλυση του Αιτωλικού Ιδιώματος». Με απόφαση της Φιλοσοφικής Σχολής διορίστηκε βοηθός (1966) και εν συνεχεία με ομόφωνες αποφάσεις αντίστοιχων εκλεκτορικών σωμάτων εκλέχθηκε Λέκτορας και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας (Τομέας Γλωσσολογίας).

Κατά τη διάρκεια της θητείας του δίδαξε σε 10 διαφορετικά αντικείμενα στα Τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθώς και στα Τμήματα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης. Δίδαξε επίσης σε πολλά προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και ήταν συνιδρυτής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διδασκαλίας της Νέας Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας που είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στη χώρα μας.

Ήταν ο πρώτος που εισήγαγε και δίδαξε το σημαντικό γνωστικό αντικείμενο της κοινωνιογλωσσολογίας ενώ είχε επιβλέψει ως μέλος τριμελών συμβουλευτικών επιτροπών ή επιτροπών κρίσεως 26 διδακτορικές διατριβές και ήταν επιστημονικός υπεύθυνος πολλώβν διπλωματικών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών.

Πηγή:protothema

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ