Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα για τα ΓΕΛ με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

- Advertisement -spot_img

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας εξετάζονται σήμερα, Παρασκευή οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων.

Διεκδικούν μία από τις 68.851 θέσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και ακολουθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων μεταξύ 18 και 28 Ιουνίου για όλους τους υποψηφίους – ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Η γραπτή δοκιμασία ξεκινά στις 8:30 όμως οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα έως τις 08:00. Η διάρκεια της εξέτασης είναι τρεις ώρες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων, στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος, γεωμετρικά όργανα, ένα μπουκαλάκι νερό και ρολόι χειρός (όχι smart watch).

Απαγορεύεται η κατοχή, ακόμα και απενεργοποιημένου κινητού τηλεφώνου μέσα στην αίθουσα εξέτασης. Εάν ο υποψήφιος έχει μαζί του κινητό, οφείλει κατά την προσέλευσή του, να το παραδώσει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Η παραλαβή του κινητού από τον υποψήφιο γίνεται μετά τη λήξη της εξέτασης, κατά την αποχώρησή του.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάζονται την Παρασκευή 31 Μαΐου στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Την Τρίτη 4 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, των Θετικών και τον Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στα Μαθηματικά και των Σπουδών Υγείας στη Βιολογία.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής:

Έναρξη Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Πανελλαδικές 2024: Πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου 2024.

Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων έχει ως εξής:

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024: Αγγλικά

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024: Γερμανικά

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024: Ελεύθερο Σχέδιο

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024: Γραμμικό Σχέδιο

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024: Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024: Γαλλικά

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024: Ισπανικά

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024: Ιταλικά

Η διάρκεια εξέτασης των μαθημάτων ξένων γλωσσών είναι τρεις (3) ώρες, των Σχεδίων είναι έξι (6) ώρες, της «Μουσικής Εκτέλεσης και Ερμηνείας» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4 έως 6 λεπτά ανά υποψήφιο και της «Μουσικής Αντίληψης, Θεωρίας και Αρμονίας», η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια τρεισήμισι ώρες (3 ώρες και 30 λεπτά).

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30, μέχρι τις 11:30 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:00 και μέχρι τις 11:00 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 11:30.

 

Πηγή: star.gr

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ