Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Π. Παπαδόπουλος: Πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό, ενώ η λύση είναι πολύ απλή και για τον μαγνητικό στο Αγρίνιο και για τον αξονικό στο Μεσολόγγι!

- Advertisement -spot_img

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο πρώην Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», Πάνος Παπαδόπουλος:

Απευθύνω ύστατη έκκληση στις διοικήσεις του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας και της 6ης ΥΠΕ, αναφορικά και με τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο Αγρίνιο και του νέου αξονικού τοπογράφου (να μην ξεχνιόμαστε) στο Μεσολόγγι. Με δεδομένο ότι:

  1. Δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη μονίμων ιατρών το επόμενο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχουν επικουρικοί ιατροί ακτινοδιαγνώστες στη λίστα της 6ης ΥΠΕ.

  2. Έχει κατατεθεί ήδη η πρώτη παραίτηση της ιατρού που είχε μετακινηθεί στο Μεσολόγγι και λειτουργούσε ΑΨΟΓΑ τον αξονικό τομογράφο.

  3. Η εκπαίδευση στο μαγνητικό τομογράφο του Αγρινίου θα γίνεται δύο (2) φορές την εβδομάδα από ιατρό που έρχεται από την Πάτρα και κάποια στιγμή – μάλλον σύντομα – θα λάβει τέλος.

  4. Οι ενστάσεις της ιατρικής κοινότητας Μεσολογγίου είναι σοβαρές και τεκμηριωμένες ως προς την αυτοπρόσωπη παρουσία τέλεσης μιας τόσο σοβαρής ιατρικής πράξης! Δεν μπορούμε να θέτουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές στο όνομα της νέας τεχνολογίας.

Για να αποτραπεί η οριστική παραίτηση της εν λόγω ιατρού, η λύση κύριοι είναι πολύ απλή:

  1. Η ιατρός θα λειτουργεί δύο (2) ημέρες την εβδομάδα τον μαγνητικό τομογράφο στο Αγρίνιο, αφού εκπαιδευτεί εντός του Νοσοκομείου και

  2. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας θα λειτουργεί τον αξονικό στο Μεσολόγγι και θα καλύπτει εφημεριακά το Νοσοκομείο.

Τι δεν καταλαβαίνετε πλέον; Πόσο θα διαρκέσει ακόμη αυτή η αρρωστημένη κατάσταση; Διότι, έτσι που το πάτε, και οι δύο νοσηλευτικές μονάδες θα έχουν πρόβλημα και οριστική λύση δεν θα υπάρξει. Φτάνουν πια οι επικοινωνιακές φούσκες και οι απογειώσεις… Η δημόσια υγεία δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους πρακτικές.

ΥΓ. Και να θυμίσουμε ότι τα δύο (2) Νοσοκομεία είναι διασυνδεόμενα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει κάθε φορά να το ερμηνεύουμε κατά το δοκούν…

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ