Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα “Λαζάρια 2022” στην Ματαράγκα

- Advertisement -spot_img

Με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων  και παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα “Λαζάρια 2022” στην Ματαράγκα.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου έκαναν παρέλαση οι  Λαζαράδες οι οποίοι αναβίωσαν το έθιμο χτυπώντας τα κύπρια και τα κουδούνια δυνατά στο έδαφος.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Σύλλογος Λαζαράδων Ματαράγκας, το Χορευτικό τμήμα του Δήμου Αγρινίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης «Το Παλαιόκαστρο», ο Πολιτιστικός Όμιλος Καινουργίου «Οι Θεστιείς», ο Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση», ο Σύλλογος Ποντίων «Δημήτρης Ψαθάς», το Τμήμα μικρών Λαζαράδων Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας οι Λαζαράδες Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας, άλογα και καβαλάρηδες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γραμματικούς, Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμματικούς «Η Πρόοδος» και Πολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαρακίου.

Αμέσως μετά την παρέλαση ακολούθησε παράσταση με τα χορευτικά συγκροτήματα. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη των συλλόγων και των τμημάτων που μετείχαν στις εκδηλώσεις : «Η υπερηφάνεια και ο ηρωισμός των κατοίκων της Μακρυνείας αποτελεί διαχρονικά τον πολυτιμότερο θησαυρό μας. Η γενναία πράξη τους, να κάνουν αντιπερισπασμό στις πολιορκητικές δυνάμεις χτυπώντας τα κουδούνια και τα κύπρια, αποδεικνύει την λεβεντιά του λαού μας. Για όλους εμάς που παρακολουθήσαμε και φέτος τα Λαζάρια, αλλά και όλους εσάς που συμμετείχατε, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που οφείλουμε στους  προγόνους μας».

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Κοινότητα Ματαράγκας και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ματαραγκας.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ