Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ολική Ηλιακή Έκλειψη 2024 – Μέλη του Δ.Σ. της ΑΑΕΔΕ – “Ηρακλής” στις ΗΠΑ για το φαινόμενο

- Advertisement -spot_img

Η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος ενημερώνει:

Tην Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί ολική έκλειψη ηλίου η οποία θα μπορεί να παρατηρηθεί από περιοχές του Μεξικού, της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά.

Η ολική έκλειψη θα ξεκινήσει από τον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, με τις πρώτες περιοχές του Μεξικού να την παρατηρούν από τις ακτές του Ειρηνικού, κατά τις 11:00 το πρωί, 18:40 ώρα Ελλάδος.

Στις 21:17 ώρα Ελλάδος θα είναι το μέγιστο της έκλειψης, θα υπάρχουν διάφορες χρονικές διαφοροποιήσεις της ολικότητας, αναλόγως τη θέση του κάθε παρατηρητή στο μονοπάτι.

Το μονοπάτι της έκλειψης θα διασχίσει το Μεξικό και θα συνεχίσει στην Αμερική περνώντας από το Τέξας και στην συνέχεια από: Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Vermont, New Hampshire και Maine. Η έκλειψη θα παρατηρηθεί επίσης από κάποιες περιοχές των Tennessee και Michigan.

Στον Καναδά το μονοπάτι της έκλειψης εισέρχεται από το νότιο Ontario και συνεχίζει στις περιοχές: Quebec, New Brunswick, Prince Edward Island, and Cape Breton. Το μονοπάτι εξέρχεται από την Αμερικανική Ήπειρο στις ακτές του Ατλαντικού στο Newfoundland του Καναδά, στις 5:16 μ.μ.

Ομάδες επαγγελματιών και ερασιτεχνών αστρονόμων, αστροφωτογράφοι και κυνηγοί εκλείψεων από όλη την Ελλάδα βρίσκονατι ήδη στην Αμερική και στο Μεξικό, για να παρατηρήσουμε και να μελετήσουμε το εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο.

Μέλη του Δ.Σ. της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος “Ηρακλής”, ο Νικος Μαρρας και ο George Ntekas βρίσκονται στο Τέξας για την αποτύπωση αυτού του εντυπωσιακού φαινομένου.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, καθώςκαι σε όλους τις Ελληνικές αποστολές και τους περιμένουμε πίσω στην πατρίδα για να μας εξοστορίσουν τις εμπειρίες τους.

**Κείμενο από το άρθρο του Kosμος: http://magazine.noa.gr/archives/5312

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ