Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

- Advertisement -spot_img

Το απόγευμα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, 7 Απριλίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, με τη συμμετοχή του συνόλου των Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγρινίου και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος συνέχισε την ανάπτυξη του θέματος «Προσευχή: δωρεά του Θεού και προνόμιο του ανθρώπου», το οποίο αποτελεί το κεντρικό θέμα των Εσπερινών Ομιλιών των Κατανυκτικών Εσπερινών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Η ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Γ’ Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως) τελέσθηκε επίσης:

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Λαμπρόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης και θέμα: «Ἡ χαρά διά τοῦ Σταυροῦ».

Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αγιορείτη Ιερομόναχο Νικήτα Παντοκρατορινό, Αδελφό της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους και θέμα: «Αγάπη και εμπιστοσύνη στην Εκκλησία – γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα».

Στον Αστακό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Ράπτη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και θέμα: «Τὀ ζωηφόρον φυτόν».

Στην Βόνιτσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Καζαντζή, Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και θέμα: «Σταυρός. ὁ φύλαξ πάσης τῆς οἰκουμένης».

Στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Κουλοχέρη, Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και θέμα: «Σταυρός, ἡ ὡραιότης τῆς Ἐκκλησίας».

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου στον Κατανυκτικό Εσπερινό πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://drive.google.com/file/d/1JF6DLdmh5PIiLV9Azp4bABclNYa3q8vb/view?usp=sharing

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθό σύνδεσμο

https://photos.app.goo.gl/PZCtJFR4SjhmJwFJ9

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ