Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

O Φωκίων Ζαΐμης στη Γενική Συνέλευση του Airports Regions Council στις Βρυξέλλες

- Advertisement -spot_img

Στην Γενική Συνέλευση του Airports Regions Council στις Βρυξέλλες, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι νέο μέλος, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης συμμετέχοντας στο σεμινάριο που αφορούσε καινοτόμες τεχνολογίες, εφαρμογές και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο νέο συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο των μη στελεχωμένων αεροπλάνων.
«Συζητήθηκε εκτενώς ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός 2021/661 της 22.4.21 που βάζει στο επίκεντρο του διαλόγου τον εναέριο χώρο. Η ΠΔΕ φιλοδοξεί να λάβει τεχνογνωσία αλλά και να κερδίσει νέες συμμαχίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στα αεροπορικά θέματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σ’ ένα σημαντικό αναπτυξιακό κλάδο. Επιθυμούμε τα Περιφερειακά αεροδρόμια να αποκτήσουν τη θέση και τη δυναμική που τους αξίζουν, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών. Για το λόγο αυτό επιχειρούμε την ανάπτυξή τους», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης και πρόσθεσε: «Τα οφέλη του αεροπορικού τομέα είναι πολλαπλά για κάθε περιφέρεια αρκεί να τα ανακαλύψουμε μέσα από νέα εργαλεία, γνώση και συνεργασία».
Υπενθυμίζεται ότι η Airport Regions Council είναι ένωση περιφερειακών και τοπικών αρχών με ένα διεθνή αερολιμένα εντός ή κοντά στην επικράτειά τους και ιδρύθηκε το 1994 με έδρα τις Βρυξέλλες.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ