Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Δήμος Αμφιλοχίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

- Advertisement -spot_img

Ο Δήμος Αμφιλοχίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνοντας μια ξεχωριστή δράση για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων Αμφιλοχίας.

Με στόχο οι μαθητές να έρθουν πιο κοντά με τον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και με την πλούσια συλλογή βιβλίων που διαθέτει, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ελένη Αγρογιάννη σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης υποδέχτηκαν σήμερα τάξεις της Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης των Δημοτικών Σχολείων, μίλησαν για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, διάβασαν αγαπημένα παιδικά βιβλία και συμμετείχαν σε εργαστήρι, όπου κάθε παιδί ζωγράφισε από έναν σελιδοδείκτη, αναγράφοντας το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Ακολούθησε διαδραστική συζήτηση, ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης και ενημέρωση για τη διαδικασία δανεισμού βιβλίων, καλώντας όλα τα παιδιά να αποκτήσουν τη δική τους κάρτα μέλους.

Το παρών στη δράση έδωσε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Αθανάσιος Τορουνίδης, συνομιλώντας με τα παιδιά για τα αγαπημένα τους βιβλία και δραστηριότητες και αναφέροντας ότι είναι δίπλα τους ώστε να αποκτήσουν όσα χρειάζονται για να απολαμβάνουν την καθημερινότητα στην πόλη τους.

Μια δράση γεμάτη έμπνευση, δημιουργικότητα και την αισιοδοξία των μικρών παιδιών, που στόχο είχε να φέρει ακόμη πιο κοντά τα παιδιά με τον μαγικό κόσμο των βιβλίων και την ανεκτίμητη αξία της ανάγνωσης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμφιλοχίας στεγάζεται σ’ έναν σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο στο παλαιό Β΄Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας και λειτουργεί τις εξής ώρες:

Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή: 08:15 – 14:15

Τετάρτη – Πέμπτη: 13:00 – 20:00

Στοιχεία επικοινωνίας: Τ: 26420 23427 | Ε: kekada@1257.syzefxis.gov.gr

*Η δεύτερη ημέρα του Απριλίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου τιμώντας τη γέννηση του μεγάλου Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ