Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Nέο επεισόδιο Marketing in Practice «Ευρεσιτεχνίες & Επιχειρηματικότητα»

- Advertisement -spot_img

Φέτος συμπληρώνονται συμπληρώνονται 102 χρόνια από την πρώτη κατοχύρωση εφεύρεσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα. Ωστόσο η Ελλάδα παραμένει πολύ κάτω του Ευρωπαϊκού μέσου όρου σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας κάτι που δεν συμβαδίζει με έναν λαό ο οποίος έχει υψηλό επίπεδο μόρφωσης και εφευρετικότητας. Αν βέβαια το καλοσκεφτούμε θα διαπιστώσουμε πως όλες οι συσκευές γύρω μας, κάποια στιγμή ήταν μία ιδέα, που έγινε εφεύρεση. Η εφεύρεση ωστόσο είναι το πρώτο βήμα για να έχουμε ανάπτυξη. Το επόμενο είναι η εφεύρεση να γίνει, να μπει στην αγορά και το τελικό: να την κατακτήσει.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Ευρεσιτέχνη – Ηλεκτρολόγο Μηχανικό & Καθηγήτρια Ρομποτικής Διάνα Βουτυράκου, συζητούν για τις ευρεσιτεχνίες και το πώς κατάφερε η ίδια και η ομάδα της να αποσπάσουν την 1η θέση στην Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κορέα για το ρομποτικό μπαστούνι που δημιούργησαν για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Πως δημιουργήθηκε η ιδέα; – Ποια βήματα ακολουθήθηκαν για την δημιουργία του μπαστουνιού; – Ποια τα χαρακτηριστικά του; – Γιατί θεωρείται επανάσταση; -Ποια εμπόδια συνάντησε; – Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να εφεύρουμε κάτι νέο στην Ελλάδα σήμερα; – Ποιες οι αιτίες αποτυχίας νέων ιδεών; – Πως συμβάλλει η πολιτεία στην ανάδειξη νέων εφευρέσεων; – Οι εφευρέσεις με κοινωνικό αντίκτυπο έχουν μεγαλύτερη αποδοχή; – Ποια η ευκολία ή δυσκολία στην ανεύρεση επενδυτή; και πολλά άλλα!

Παράλληλα η Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Βίκυ Αθανάσογλου μας μιλάει για τις νομικές προεκτάσεις στην κατοχύρωση μιας ευρεσιτεχνίας.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει 4 τρόπους να είστε πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό σας.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 160 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 20.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Παρασκευή στις 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 19.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 19.00 και κάθε Δευτέρα στις 13.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Παρασκευή στις 19.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα)κάθε Τρίτη στις 13:30 και Κυριακή στις 13:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 162 «Ευρεσιτεχνίες & Επιχειρηματικότητα» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/eyresitechnies-amp-epicheirimatikotita/

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΑΧΕΛΩΟΣ TV

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ