Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ν. Φαρμάκης: «Η καλύτερη απάντηση στην ύφεση και την υπανάπτυξη είναι το πραγματικό έργο προς όφελος της κοινωνίας»

- Advertisement -spot_img

Σε δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής που έχουν υιοθετηθεί από την αρχή της θητείας της για να ενισχύσουν τις οικονομικές και κοινωνικές αντοχές της τοπικής κοινωνίας, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης ή, σε άλλες περιπτώσεις, «αναχώματα» απέναντι σε οικονομικές επιπτώσεις κρίσεων, εστίασε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου 2021, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με πρώτο θέμα την ακρίβεια.
Ο Περιφερειάρχης, τόνισε πως η Περιφερειακή αρχή με την στρατηγική που υλοποιεί από την αρχή της θητείας της, προσπαθεί να δυναμώσει το οικονομικό αποτύπωμα της Δυτικής Ελλάδας, κάτι που είναι η καλύτερη απάντηση σε τοπικό επίπεδο απέναντι στην υπανάπτυξη, την ύφεση και το μικρό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν.
«Η δράση μας, από την αρχή, ήταν να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας, με πραγματικό έργο προς όφελος της κοινωνίας. Μετά από μια υπερδεκαετή κρίση, φτάσαμε στην πανδημία και τώρα, στην ενεργειακή ανασφάλεια, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ακρίβεια… Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έπρεπε να τρέξουμε, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε» τόνισε ο κ. Φαρμάκης, υπενθυμίζοντας πως η Περιφερειακή Αρχή έκανε πολλές παρεμβάσεις για τη στήριξη των αγροτικών προϊόντων και του αγροτικού εισοδήματος, ενεργοποίησε κάθε μηχανισμό στήριξης των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και επιπλέον, όπως ανέφερε και πρόσφατα, κατά τον απολογισμό, εφάρμοσε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα έργων, αυξάνοντας κατά πολύ τις εντάξεις, τις συμβάσεις και τις εκταμιεύσεις πόρων, γεγονός που επαληθεύει την στρατηγική του «κοινωνικού και οικονομικού πολλαπλασιαστή».
Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους πόρους, ύψους 117 εκ. ευρώ που διατέθηκαν σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες της περιοχής για τις επιπτώσεις από τον Covid19, αλλά και σε 190 εκ. ευρώ που έχουν διατεθεί μέσω επενδυτικών προγραμμάτων σε περισσότερες από 1.800 επιχειρήσεις των τριών περιφερειακών ενοτήτων, σημειώνοντας πως και τώρα, εξετάζονται όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν και οι αναπροσαρμογές που μπορούν να γίνουν ώστε να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι επιχειρήσεις και να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας.
Ακόμα, αναφερόμενος στο ενεργειακό μείγμα της περιοχής, υπενθύμισε πως η σημερινή Περιφερειακή Αρχή δρομολογεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη μέσω των 9 Ενεργειακών Κοινοτήτων. «Ξέρετε πόσο κοστίζει στον τόπο μας κάθε μέρα που περνάει χωρίς αυτό το πάρκο; 95.000 ευρώ. Δεν είναι αυτή μία πολιτική που έχει μεγάλη επικαιρότητα και σημασία για την κοινωνία;» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φαρμάκης, κλείνοντας την τοποθέτησή του, υπογράμμισε: «Η Περιφέρεια έχει ανοικτά τα μάτια, τα αυτιά και την καρδιά της στην κοινωνία και τους τοπικούς φορείς. Και εγώ φοβάμαι για το κύμα ακρίβειας και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει γιατί και εγώ, όπως όλοι μας, στην κοινωνία ζούμε. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν; Να συνεχίσουμε να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Η Περιφέρεια έχει αποδείξει ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων της, το κάνει έμπρακτα. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πάντα».

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη στον ακόλουθο σύνδεσμο:

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ