Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Ν. Φαρμάκης: «Έρχονται δύσκολες κλιματολογικές ώρες, ας γίνουμε όλοι φύλακες της κοινωνίας και του τόπου μας»

- Advertisement -spot_img

Ιδιαίτερα θερμό αναμένεται να είναι το επόμενο διήμερο στη Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου – ίσως και κατά πολύ – σε αρκετές περιοχές.

Ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, ενημέρωσε το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, τόσο για τις μετεωρολογικές προγνώσεις, όσο και για τη σύσκεψη που προηγήθηκε μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων με τη συμμετοχή των Περιφερειών και εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, με αντικείμενο την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και της Πολιτικής Προστασίας.

«Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ισχυρούς άνεμους, αρχικά νοτιοδυτικούς και αργότερα βορειοδυτικούς, αναμένεται να δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ. Οφείλουμε, όχι ως ειδικοί αλλά ως ενεργοί πολίτες, να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και να απευθύνουμε έκκληση σε όλους, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο για τους εαυτούς τους, όσο και για την προστασία του τόπου μας από επικίνδυνες πυρκαγιές.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, βρίσκεται ήδη σε πλήρη επιφυλακή και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή κάθε ανάγκης, όπως πάντα πράττουμε. Παράλληλα, όμως, παρακαλώ κάθε συμπολίτη μας να προσέχει πολύ τον εαυτό του και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από την θερμική καταπόνηση του ανθρώπινου οργανισμού, όπως και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. Η παραμικρή σπίθα μπορεί να φέρει μία μεγάλη καταστροφή» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης μεταξύ άλλων.

«Διανύουμε δύσκολες ώρες, αλλά είμαι βέβαιος πως με προσοχή και υπευθυνότητα θα τις ξεπεράσουμε. Ας γίνουμε όλοι φύλακες της κοινωνίας και του τόπου μας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας πως η σκέψη όλων είναι στους πυροσβέστες και του εθελοντές που μάχονται τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, όπως και στους πληγέντες από τις πυρκαγιές. «Στη Δυτική Ελλάδα ξέρουμε τι σημαίνει πύρινη λαίλαπα. Και επειδή, όσο και να το απευχόμαστε μία πύρινη απειλή είναι πάντοτε υπαρκτή – όπως αποδείχθηκε πολύ πρόσφατα και στην περιοχή του Διακοπτού – ας είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και πάντοτε, ετοιμοπόλεμοι» κατέληξε.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ