Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Μήνυμα της επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου κ. Χριστίνας Σταρακά για την Επέτειο της 11ης Ιουνίου

- Advertisement -spot_img

Ακολουθεί το Μήνυμα της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου, Χριστίνας Σταρακά για την Επέτειο της 11ης Ιουνίου

Γιορτάζουμε σήμερα την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό του Βραχωρίου, όπως λεγόταν τότε το Αγρίνιο, πανίσχυρο στρατιωτικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας.

Φέτος είναι η πρώτη φορά, 201 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση που γιορτάζουμε με κάθε τιμή και κάθε επισημότητα την καθιέρωση της 11ης Ιουνίου ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας και ημέρα αργίας για το Δήμο Αγρινίου, αποδίδοντας ξεχωριστή τιμή σε μια επέτειο που έχει ξεχωριστή αξία στην ελληνική επανάσταση, ενώ παράλληλα είναι γεγονός που αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον τόπο μας.

Τιμάμε όλους όσους συναισθάνθηκαν το καθήκον τους να ελευθερώσουν την πατρίδα τους από τον τουρκικό ζυγό και για το σκοπό αυτό διέθεσαν όλες τους τις δυνάμεις, ό,τι είχαν και όριζαν, ακόμη και τη ζωή τους την ίδια, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε σήμερα αγαθά που θεωρούμε αυτονόητα ενώ δεν είναι καθόλου τέτοια.

Δεν σκέφτηκαν την θυσία, δεν άκουσαν όσους τους έλεγαν να προτιμήσουν την “ειρήνη με κάθε κόστος”.

Έχουμε – και πάντα θα έχουμε- χρέος τιμής να τους μνημονεύουμε και να τους φέρνουμε στο μυαλό και την καρδιά μας.

Σήμερα 201 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας και μέσα σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον γύρω μας, όπου εντείνονται οι προκλήσεις εναντίον της πατρίδας μας από την τουρκική επιθετικότητα, το μήνυμα που οφείλουμε να εκπέμπουμε έχει ύψιστη σημασία.

Η συνεννόηση κι η συνοχή έχουν αποδείξει ιστορικά ότι βοηθούν στο να ξεπεράσουμε ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες, ακόμη και τον πιο δύσκολο εχθρό.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Αγρινιώτες και όλες τις Αγρινιώτισσες.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ