Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Λήξη Πνευματικών ευκαιριών Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου 2022

- Advertisement -spot_img

Μέσα στην αναστάσιμη ατμόσφαιρα, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στις 8 το απόγευμα, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση «Χριστιανικής Αγάπης» στον προαύλιο χώρο του ναού. Ο Μάιος είναι ένας μήνας αιματοβαμμένος στις σελίδες της ελληνικής ιστορίας, γι’ αυτό το λόγο η φετινή μας εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στο χαρμόσυνο μήνυμα της αναστάσεως και στον αγώνα των Ελλήνων για την ανάσταση του Έθνους.

Για να μην ξεχνάμε:
19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ διατάζει τη δεύτερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας.
29 Μαΐου 1453 συμπληρώνονται 569 χρόνια από την άλωση της Κωνσταντινούπολης
1922 – 2022 ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της λήξεως όλων των πνευματικών ευκαιριών που διοργάνωσε ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου για την περίοδο 2021/2022, καθώς και με την ευκαιρία του πέρατος των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», τα οποία εφέτος παρακολούθησαν 250 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου και στα οποία δίδαξαν 32 εθελοντές καθηγητές.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
1. Αναστάσιμους ύμνους από τη βυζαντινή χορωδία των ιεροψαλτών Αγρίνιου «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος»
2. Τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με τη συνοδεία του τμήματος εκμάθησης κιθάρας και μπουζουκιού, αφιερωμένα στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και τον αγώνα των νέων για μια καλύτερη και αληθινή ζωή
3. Προβολή βίντεο «Οι υιοί των Κομνηνών» με το οποίο θα ακουστεί όλη η ιστορία του Πόντου.
4. Απονομή των επαίνων σε όλους τους εθελοντές καθηγητές που πρόσφεραν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο
5. Απονομή των πιστοποιητικών Πρώτων Βοηθειών σε 40 άτομα από τη νεοσύστατη ομάδα Εθελοντών Διασωστών Αγρινίου (Ε.Δ.Α.) που οργάνωσε η ενορία και είναι πλέον έτοιμη να προσφέρει όπου χρειαστεί.

Σας περιμένουμε όλους για να τιμήσουμε τη θυσία των προγόνων μας, με την οποία εμείς σήμερα χαιρόμαστε την ελευθερία μας, αλλά και να πάρουμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις νέες δυσκολίες που έρχονται και μας καλούν να γράψουνε νέες ηρωικές σελίδες στην ιστορία.

Αρχική

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ