Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Kώστας Καραγκούνης – ΧΥΤΑ: “Επιλύεται ένα μείζον ζήτημα της δημόσιας υγείας”

- Advertisement -spot_img

Εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, χρηματοδότηση του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου του νομού Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού της Χώρας». Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 600.000,00 ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με την πρόοδο των έργων.

Με την έκτακτη αυτή χρηματοδότηση θα μπορέσει να προχωρήσει η αποκατάσταση των καταστροφών στο ΧΥΤΑ, η πλήρης αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ώστε να τεθεί ξανά σε λειτουργία με τις προδιαγραφές του νόμου.

Έτσι, επιλύεται ένα μείζον ζήτημα πρωτίστως της διασφάλισης της δημόσιας υγείας των πολιτών που από την πρώτη στιγμή έθεσε προς το αρμόδιο υπουργείο ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Καραγκούνης. Είναι ένα ζήτημα που εδώ και αρκετά χρόνια απασχολεί όχι μόνο τον δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου αλλά και συνολικά τον νομό Αιτωλοακαρνανίας και είχε αντίκτυπο σε όλους τους Δήμους.

Ο κ. Καραγκούνης ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο ο οποίος προέταξε το ζήτημα και συνέδραμε τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια. Τέλος ο κ. Καραγκούνης ευχαριστεί προσωπικά τον κ. Πέτσα για το ενδιαφέρον που επέδειξε επί του θέματος και την έγκριση της χρηματοδότησης που θα επιφέρει την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ