Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Κορωνοϊός: Στην τελική ευθεία για την άρση των μέτρων

- Advertisement -spot_img

Σταδιακά θα γίνει η κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, με τα μέτρα πιθανώς να τεθούν σε ισχύ ακόμη και στις αρχές Μαΐου.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει ένα νέο πακέτο χαλάρωσης αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη σχετικά με τις μάσκες, τη χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και τα υποχρεωτικά rapid και PCR τεστ.

Σχετικά με την κατάργηση της μάσκας, αυτή θα αφορά τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο στόχος είναι να διατηρηθεί σε κάποιους χώρους «αυξημένου κινδύνου».

Πάντως το μέτρο δεν αποκλείεται να αρθεί σταδιακά, καθώς η πλειοψηφία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν θέλει να πεταχτούν αμέσως οι μάσκες σε κάθε χώρο.

Για τον λόγο αυτό θα εξεταστεί η διατήρηση της μάσκας τόσο από τους εργαζομένους στην εστίαση, οι οποίοι υπενθυμίζεται πως δεν ήταν υποχρεωτικό να εμβολιαστούν, όσο και η διατήρηση της μάσκας στα super market.

Αποφάσεις περιμένουμε πάντως και για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το πιστοποιητικό εμβολιασμού να μην καταργηθεί με μιας σε όλους τους χώρους, αλλά αρχικά στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και στα καταστήματα.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ