Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κοπή Βασιλόπιττας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου και στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου

- Advertisement -spot_img

Την βασιλόπιττα των Υπαλλήλων του Δήμου Αγρινίου ευλόγησε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Κατά την σύντομη προσφώνησή του ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία, δύναμη, κουράγιο και αντοχή και μέσα στη διάρκεια του νέου έτους που ανέτειλε ο καθένας να δει τα όνειρά του να πραγματοποιούνται, τα σχέδιά του να υλοποιούνται και ο Δήμος μας και η πόλη μας διαρκώς να προοδεύει και να αναπτύσσεται. Επίσης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας μεταξύ του Μητροπολίτου, του κ. Δημάρχου και των συνεργατών τους για να προγραμματίσουν θέματα, που αφορούν τη συνεργασία και την σχέση της τοπικής Εκκλησίας με τον Δήμο Αγρινίου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και όλοι οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, ανταποκρινόμενος στην ευγενή πρόσκληση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Δημητρίου Νικάκη, για να ευλογήσει την βασιλόπιττα του Συλλόγου.

Κατά την προσφώνησή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω την πολύ μεγάλη μου χαρά που ατενίζω τα πρόσωπα όλων σας, που υπηρετείτε την επιστήμη της Θέμιδος και αγωνίζεστε για το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει ο άνθρωπος στην απόδοση της δικαιοσύνης, συνδυασμένης με την αλήθεια και την ταχύτητα, αλλά ταυτόχρονα και το τεκμήριο της αθωότητας, που έχει κάθε άνθρωπος και που δικαιούται να προσπαθεί να το αποδείξει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του.

Γνωρίζω τους κόπους σας, γνωρίζω την τεράστια συμβολή σας στην σωστή διαχείριση και την απόδοση της δικαιοσύνης και θα ήθελα, πραγματικά, να ευχηθώ σε όλους να έχετε τη χάρη και τη δύναμη του Θεού στήριγμα στη ζωή σας».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός κατέθεσε επίσης και μια πρόταση στον πρόεδρο και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου∙ να καθιερωθεί ο πανηγυρικός εορτασμός του προστάτου Αγίου των Δικαστικών και των Δικηγόρων, του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου με πανηγυρική εκδήλωση που θα συνδιοργανώνει, κάθε χρόνο, η Ιερά Μητρόπολη και ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου παρέστησαν ο Πρόεδρος Εφετών, οι Εφέτες, οι Πρωτοδίκες, η Πταισματοδίκης, η Εισαγγελέας Εφετών, οι Δήμαρχοι Αγρινίου και Θέρμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, Αντιδήμαρχοι, Πολιτευτές, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Δικαστικοί και Δικηγόροι, μέλη του Συλλόγου.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/jNxwQLYWBuaR5ckR8

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ